Ett fritt land betalar inte böter

EU-kommisionen hotar tydligen Sverige med böter i 150-miljoners klassen om inte datalagringsdirektivet införs omedelbart. Det ska vi strunta i tycker jag som ser Sverige som en fri nation och inte en europeisk delstat. Utdöms böter mot Sverige så är det bara att stunta i att betala. Vad ska EU göra? Invadera oss?

Annonser

6 svar to “Ett fritt land betalar inte böter”

 1. Gunnar Johansson Says:

  Jag instämmer. Dessutom är lilla Sverige en mycket stor bidragare till EU:s ekonomi. Sverige får bara tillbaka två tredjedelar av de cirka 30 miljarder kronor som våra skattebetalare ger varje år till den här jättelika kolossen.

  Lägg därtill att Sverige bekostar en oproportionerligt stor andel av invandringen av ”flyktingar” så borde EU-kommissionen låta udda vara jämnt. Egentligen borde den betala tillbaka åtskilliga miljarder kronor till svenska skattebetalare för de gigantiska kostnaderna för socialbidragen på livstid för ”nysvenskarna”.

 2. larserick f Says:

  Självklart ska Sverige strunta i att betala.
  Är det någon som tror att andra länder inom EU, som anser DLD dåligt, kommer att betala böter? Hur löjligt små dessa böter än är i förhållande till den skada somDLD gör.
  Att införa DLD för att slippa böter är också ett av dessa löjliga nödargument som verkar dominera debatten för att skymma sakfrågan om integritetskränkningen som DLD innebär.

 3. A. Mikael Eriksson Says:

  Alliansen skulle kunna ta saken till Europadomstolen, för prövning om DLD rimmar med Europakonventionen om de mänskliga fri- och rättigheterna, men inte ens detta gör de. Det visar att de tror väldigt mycket på DLD själva. Att övervaka medborgarna – för säkerhets skull – medan kriminella vidtar åtgärder för att undgå upptäckt, är egentligen ett uttryck för det så kallade Nationella PanikSyndromet (NPS).

 4. Rickard Says:

  Leve den jättemoderna tanken på staten som suverän! Kom igen…

 5. Populisten Says:

  @Rickard
  Skulle det vara entydigt positivt att vara ”modern”?

 6. Rickard Says:

  Nej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: