Präster för eutanasi?

Att Svenska Kyrkan är en fallen kyrka ska ingen behöva tvivla om, prisgiven som den är till partipolitikens godtycke. Men att det moraliska förfallet, avfallet från Guds ord, skulle vara så totalt att jag skulle få läsa om en präst som anser det vara rätt att abortera foster som inte är perfekta det hade jag ändå inte velat tro.

I går kväll ringde en vän. Han hade varit på en annan stiftsstyrelse och berättat först för en kyrkopolitiker (M) och sedan för en präst att han blivit morfar till ett barn med Downs syndrom. Repliken från båda var: ”Men gjorde hon inte fostervattensprov?” Morfadern svarade: ”Nej, hon menar att alla barn är lika välkonmna.” På kvällen var han omskakad. Han hade inte väntat sig det svaret från praktiserande kyrkokristna. Det hade nog inte jag heller – men sekularisering ser ut så här – den funktionella ateismen slår till i tänkandet och människor slutar se barn som en Guds gåva och barn med handikapp som ett Guds förtroende för oss. Väck med de mindervärdiga, alltså. Kyrkan tänker alls inte så. (http://www.ostran.se/bloggar/dagblogg/illa)

Jag blir för en gångs skull illa berörd ända in i hjärtat då jag läser detta. Men inget torde längre förvåna, varken med det allmänna moraliska tillståndet i Sverige, eller med Svenska Kyrkans sekularisering. Vi är inte långt från att ha den första prästen som öppet förespråkar aktiv dödshjälp. Kanske kommer framtidens giftinjektioner till åldriga och handikappade att delas ut under överinseende av en statskyrkopräst som välsignar akten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: