Islam är KDs framtid?

Den kanske svenskaste av imamer, Abd al Haqq Kielan, utalar sig i Dagen om att han skulle kunna tänka sig att engagera sig i KD eftersom de ligger så illa till. Med på en valsedel blir han dock bara om Alf ringer, inte om Göran gör det.

Jag har ju tidigare både här och där i bloggosfären argumenterat just för detta; KD borde satsa på muslimerna. Om det bäst sker i form av ett systerparti som man går i valallians med eller om KD själv kan attrahera tillräckligt med muslimska röster vet nog Abd al Haqq Kielan bättre än mig. Han verkar se det senare som en framkomlig väg.

”Detta är framtiden”, lär Tage Lindbom ha sagt när han till slut på ålderns höst vågar visa sin tro någorlunda offentligt och besökte Stockholms moské. Rent teologiskt må det vara som det vill med detta, men för KD och för oss som tror på sund värdekonservatism borde det i alla fall vara en politisk sanning att ta till sig. Den moraluppfattning och de värderingar som finns inom en sund Islam är mycket nära de värderingar som vi vill värna, men idag röstar nästan alla nyanlända muslimer på vänstern.

Med muslimska röster kan KD växa både i röstetal och i moralisk styrka och därmed bli den värdekonservativa kraft som svensk borgerlighet behöver för att överleva. Jag hoppas att Alf ringer Abd al Haqq Kielan!

Ps. Han passar förutom på att kandidera till KD att dela ut några fina rallarsvingar till Alliansen. Läsvärt! Ds.

Annonser

10 svar to “Islam är KDs framtid?”

 1. Andreas Nilsson, Dagen Says:

  Kul att du gillade artikeln!

 2. Gunnar i Stockholm Says:

  Både Abd al Haqq Kielan och bloggaren ”Populisten” verkar häpnadsväckande okunniga och/eller naiva i den här intervjun i Dagen. Kielan tycks inte alls vara medveten om de gigantiska skillnaderna mellan kristendomen och islam. Den stora frågan är om han gör det här utspelet av omtanke om KD eller av rädsla för det öppet islamkritiska partiet Sverigedemokraterna.

  Själv gissar jag på det sistnämnda. Just SD är det enda politiska parti som hittills vågat sig på att kritisera Koranens och islams människofientliga budskap. Och lika väntat som ”amen” i kyrkan har medieetablissemanget och de gamla partierna dömt ut SD som ”främlingsfientligt” och ”rasistiskt”.

  Koranens och islams ”profet” Muhammeds budskap innebär grönt ljus för diskriminering, trakasserier, förföljelse, våld och till och med mord på icke-muslimer- de ”otrogna”. Det är bara att läsa Koranen innantill för den så fortfarande betvivlar den saken.

  Kristendom och islam är lika förenligt som eld och vatten. Lika omöjlig måste därför kombinationen KD och islam vara. Å andra sidan var det ju ganska länge sedan som KD i praktiken lämnade kristendomen och de kristna värderingarna därhän – allt i den politiska korrekthetens och moderna anpassningens namn.

 3. Gustaf Says:

  Detta var ett komiskt inlägg av en vilsen person som inte förstått att han inte är kristen – kan inte du lämna sverige du vill ju ändå inte bo med oss. Detta är vårt land och inte några löjliga kristdemokraters. Ned med kristdemokraterna, muslimerna vill ändå inte ha med några så barnsliga och löjliga personer som er att göra.
  Gustaf

 4. Populisten Says:

  Trevligt med besök från Dagen! Mindre trevligt med besök av brunskjortor, men ni är naturligtvis välkomna ni också.

  Till er i den senare kategorin: man väljer sina fiender och sina vänner. I ett läge då de socialistiska och liberala radikalerna gör stt bästa för att avskaffa allt vad värderinagar och moral heter i Sverige så ger ni er på muslimerna. Det är för mig obegripligt. Är ni blinda för vad radikalerna håller på med?

  Låt oss istället ta två värdefrågor ur mängden (i själva verket väljer jag två centrala).

  1) I Sverige aborteras årligen 35000 blivande medborgare. Detta är nåt som torde förskräcka varje människa med en normal kristen moral. Behöver vi ens fundera över den islamska inställeningen?

  2) I år har vi sett både den svenska sekulara staten och den svenska avfallna kyrkan torpedera själva skapelseordningen genom införande av enkönade äktenskap. Även i detta torde den muslimska ståndpunkten vara uppenbar.

  Det är ett i grunden felaktigt påstående att KD skulle vara ett kristet parti. KD är ett parti som bygger sin politik på ”judiskt-kristen värdegrund” och detta är något helt annat (partiet har också företrätts av åtminstone en ateist. Denna värdegrund torde f.ö.delas av de allra flesta bekännande muslimer.

  I själva verket är det bara två relevanta skillnader mellan den fromme muslimen och den fromme kristne: muslimen ser Jesus ”endast” som en mycket stor profet (den näst störste faktiskt) medans vi kristna ser honom som den inkarnerade Guden, vi å andra sidan ser inte Muhammed som någon särskild person alls medans muslimerna ser honom som den störste profeten. Inget av detta torde påverka den etik och politiska ståndpunkt som kan destilleras ur religionen.

  Den som har annan åsikt är välkommen att säga det, men jag betackar mig för svepande påståenden om någon av religionerna. Referera till tillämplig sura eller bibelvers tack!

 5. Gustaf Says:

  Det är icke kristna personer som Populisten som skapar fascismen – men det övergår hans tankeförmåga att förstå, så går det när måttligt intelligenta tror de är gudar, populisten med Sveriges journalister som inte ens kan skriva svenska längre banar väg för fascismen – tack och lov för det.
  MVH
  Gustaf

 6. Populisten Says:

  Gustaf, när gick du i kyrkan senast? När bad du Herrens Bön senast?

 7. Gustaf Says:

  Till populisten,

  faktiskt för några veckor sedan, Herrens bön ber vi regelbundet i kyrkan och dagligen i hjärtat. Okristna som Du tror att Du ber den men du vet ine till vem du ber – det vet jag däremot, och vi blir alltfler och hedningar som Du skall få en banbulla över sig så ni slutar sprida era naiva heresier.
  Vi ber för din själ!
  Gustaf

 8. Lars_Erick Says:

  Pop, det ligger en hel del i ditt inlägg.
  Men att det lockar fram brunskjortor är också typiskt…

 9. Gustaf Says:

  Jag tycker det är roligt med rödskjorter, de har lockats fram dansande
  modernismens extas här hos poppisen! Dansa, dansa, dansa! Ansträng er lite, se så, se så, det var för ynkligt bättre kan ni, gå till KG Hammar
  den lustige!

  MVH

  Hedersskjortan Gustaf

 10. Populisten Says:

  Lars-Erick, ja det är tråkigt att just de lockas fram. Man kan förstås undra om inte somliga av dem, likt älvorna, i själva verket är nära släkt med trollen.

  Tyvärr finns anti-islamismen inte bara i den bruna rörelsen i landet utan verkar även frodas inom en hel del kristna kretsar. Det är som sagt sorgligt eftersom man torde kunna enas om en hel del etiska och politiska ställningstaganden. Hur man tillber den Ende borde inte ställas i vägen för gemenskap i den världsliga världen även om det leder till olika ställningstaganden vad gäller det andliga.

  Gustaf, innan du kallar mig modernist och associerar mig med den vederstyggliga ärkebiskopen emeritus Hammar, borde du nog läsa fler inlägg på denna blogg. Men dina kommentarer kan ju förstås ha att göra med mina misstankar om ditt stamträd enligt ovan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: