Konservativ bebis

Som förälder vill man ju gärna tidigt fostra sin avkomma till god smak, vilket väl betyder samma smak som en själv för de allra flesta. Nu tror jag förstås inte på denna typ av kulturell relativism utan värnar gärna ett mer gammaldags smakideal (som då endast av en ren händelse sammanfaller med min egen smak). Därför är det med viss tillfredställellse jag noterat att min frus försök att introducera E-Type i vår dotters musikliv helt falerat. Dunka-dunka föll inte bebisen på läppen alls. Hon verkade rent av tycka sämre om det än sin far.

Jag har försökt med italiensk opera och det har gått bättre. Dock är inte heller klassisk musik favoriten. Nej istället är det följande snutt från Youtube som dottern redan vid endast ett halvårs ålder fått till absolut favorit.

Och även om jag till skillnad från dottern kan hålla mig från att hoppa, skrika och vifta med armarna av upphetsning då jag ser och hör Calle Jularbo så kan ju inte en konservativ far annat än hålla med om att detta är musik av allra bästa märke. Jularbo på Klockarnäs festplats, kan nåt vara mer traditionellt svenskt? Kanske är det t.o.m. ett Hagströmdragspel han trakterar.

”Kan det bli bättre?” undrar den som lagt upp klippet på Youtube. Och det kan det ju inte. Jo, möjligen vetskapen att denna fina del av det svenska kulturarvet uppskattas av den uppväxande generationen redan i sin allra spädaste ålder.

Annonser

4 svar to “Konservativ bebis”

 1. Lars-Erick Says:

  Haha, det var bra!
  Själv får jag glädjas åt att mina äldsta barn i vart fall i viss mån gillar kvalitativ jazzmusik, och inte bara dunka, dunka.
  Och yngsta barnet verkar ha en mkt bred musiksmak. Inkluderande att dansa till den…

 2. Kjell Says:

  Hej,
  Rätt ok faktiskt. Men hur kom du på att spela detta för dottern?
  mvh
  Kjell

 3. Kenneth Olsson Says:

  Jodå det är ett Hagström spel,det finns idag att beskåda på Hagströms museum i Älvdalen…säger han som lade upp klippet på tuben.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: