Likhet inför länsstyrelsen?

Landshövdingen, tillika f.d. Mp-språkröret Marianne Samuelsson kommer snart att få avgå. För att som hon gjort hävda att det ska råda andra regler för de rika och berömda och dessutom försvara agerandet efteråt kan varken folkopinion eller mediadrev förlåta. Inte heller jag kan förlåta det.

Däremot kan jag förlåta huvudpersonen själv eftersom jag ser på bilden i SvD att den tennisbana han anlagt i strandskyddszonen är en gräsbana. Tennis heter ju trots allt egentligen ”Lawn Tennis” och trots sin totala domminans numer så är alla andra underlag än just gräs att betrakta som nödlösningar.  Dispans från strandskyddsreglerna p.g.a. sin rikedom borde han inte ha, däremot p.g.a. sin kulturgärning för den vita sporten.

Uppdatering: Jag granskar bilden noggrannare och inser att det finns andra skäl till varför tennisbanan kan få vara ifred. Ordet strandskydd frammanar ju onekligen den inre bilden av byggnader alldeles vid vattnet. Här ser man tydligt att det till och med finns en väg mellan bygnnationen och vattnet! På vilket sätt nämnda tennisbana begränsar folks åtkomst av vattnet övergår mitt förstånd.  Återigen bevisas det att strandskyddslagen är en alltigenom larvig lag som antagligen kommit till av ren avundsjuka. Nåväl. Larvig eller inte. Rikedom är inget skäl för dispans!

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: