En europeisk spark i politikerbaken

Valdeltagandet verkar bli strax över 40% i EP valet sett till hela Europa och trenden är nedåtgående. Detta föranleder någon på SVTs valvaka att påpeka att om resultatet handlat om Afrikanska Unionen så hade vi inte betraktat den valda församlingen det som en legitim. Rätt så. Europaparlamentet ÄR INTE en legetim församling. Det är man inte med ett valdeltagande på 40%.

Tyvär noterar jag att fler svenskar fallit för elitens lockrop och gått och röstat, men tack och lov så räknas Europaresultatet mer än det svenska. En förmildrande omständighet är att jag misstänker (men jag har inga som helst bevis) att en hel del som satt hemma senast röstade på Piratpartiet denna gång. Om man nu nödvändigtvis inte kunde hålla sig från valurnorna så var det i alla fall bra att rösta på ett parti som har som sin enda fråga att se till att våra medborgerliga friheter ska få finnas kvar.

Men varför blir det så här lågt valdeltagande trots elitens enträgna tjat? Ja det är mycket enkelt. Vem vet vat som händre i EU-parlamentet? Vem bryr sig? Margot Wallström säger på TV att nu måste regeringarna de nationella parlamenten börja prata mer om EU-frågorna och förankra de diskussionerna med folken. Genom att propagera för något helt felaktigt sätter hon ändå tummen på problemet. Ska vi ha ett sameuropeiskt parlament, ska vi ha en sameuropeisk politisk debatt. Då kommer väljarna att komma till valurnorna. Kan vi då ha det? nej, det kan vi inte eftersom vi är olika folk, i olika nationer, med olika språk. Och därmed är framme vid pudelns kärna. EU som superstat med ett lagstiftande parlament är en absurd tanke och folken vet det och säger det återigen till den politiska eliten.

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: