Låt soffan tala!

Röstandet har börjat runt om i Europa och redan har vi det Nederländska resultatet. Det visar sig att de röstat ”fel” och gjort ett parti som inte tillhör de sedan 100 år etablerade till näst störst. Antagligen beror det på att de stackars holländarna inte kan göra som större delen av Europa och stanna hemma eftersom det är röstplikt i Nederländerna, en lagstiftning som sätter den politiska klassens självgodhet i blixtbelysning. Då proteströstar folk istället. Det gör de rätt i eftersom det retar upp etablissemanget och det spelar noll och ingen roll om det kommer in ett antal ledamöter med tveksamma åsikter i invandringsfrågor i just EU-parlamentet. Något bättre val att proteströsta i finns nog inte.

I resten av Europa kommer i alla fall soffliggarpartiet att vinna. Detta svider ordentligt i skinnet på den politiska adeln vars makt helt bygger på att legitimeras av att ha tillsats ”demokratiskt”. Därmed drar kadrarna av politiska proffs ut beväpnade med sina bedjande hundögon och portföljerna fulla med simpla hästhandlartrick. Berlusconi har t.ex. satt sig själv överst på sitt partis listor i alla valkretsar. För att ”öka intresset för valet”. Därmed kommer han naturligtvis att väljas in i EU-parlamentet. Någon som tror att han kommer att ta den platsen? Det är rent bedrägeri i mina ögon. Andra kommer att prata en massa strunta om EU som fredsprojekt och vikten att värna demokratin. Vill du inte värna Berlusconis rätt att finta bort väljarna är du inte demokrat. För det är denna typ av apspel som vi väljare väntas se ett stort värde i att försvara för att eliten ska kunna fortsätta att känna att de har legetim rätt att bestämma över oss.

Själv är jag missunsam och vill inte ge EUkraterna den lyxen. De är en maktfullkomlig elit som styr över undersåtarna utan att bry sig om vad de tycker och tänker. Det skadar inte att det bli tydligt.

I Sverige har vi haft TV-sänd debatt ikväll. Jag har inte tittat eftersom jag inte ska rösta. Men kanske någon vilsen själ därute som i grunden delar min syn på EU parlamentet har tittat och tänker rösta. ”Jag ska rösta på en EU-kritiker” tänker du kanske. Ack stackars vilseförda människa! Varje avgiven röst i EU-parlamentsvalet är en röst för att legitimera EU-systemet och EUs överhöghet över medlemsländerna. Vem som får rösten är irrelevant. För övrigt undrar jag vilket parti en person som inte vill skicka all makt till Bryssel ska rösta på såvida man inte är kommunist eller trädkramare (t.o.m. trädkramarna vacklar väl nu).

Därför stannar frihetsvännen på soffan på söndag. Europas politiker bävar inför siffrorna på valdeltagandet. Medborgare, vi har dem i brygga! Låt oss visa att vi bestämmer och att vi inte vill veta av dem. Återigen: rösta inte!

Annonser

3 svar to “Låt soffan tala!”

 1. Jan Schaffer Says:

  Kommer inte dessa politiker enbart att enbart tolka detta soffande som:

  ”Åh nej dom är lata och bryr sig inte, förstår inte hur viktiga vi är, vi måste undervisa och lägga mer pengar på att förklara och i skolorna utbilda befolkningen i hur viktiga vi är”

  Jämför med att rösta blankt, vilket är en demonstration som dom kan förstå, att vi tycker om olika former av demokrati som ide, men att det inte finns någon/något som representerar det på något vettigt vis?

 2. Rösta Pirat om du vill ha internet kvar. | Uppretad.se Says:

  […] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 […]

 3. Populisten Says:

  @Jan Schaffer
  Skillnaden mellan att rösta blank och att inte rösta är stor. Röstar man blank markerar man att det är ett viktigt val (man har trots allt masat sig till vallokalen för att lämna ifrån sig en formelt sett helt betydelselös papperslapp) men att samtliga som ställer upp till val är oduglingar som man inte vill stödja. Stannar man hemma så markerar man att man inte tycker att valet I SIG är nåt att ha, t.ex. eftersom man inte vill att EU ska vara en superstat med ett lagstiftande parlament.

  Den politiska klassen behöver ett högt valodeltagande för att legitimera sitt maktinnehav. Om de inte längre kan betraktas som folkvalda får de problem. Och nog tar man detta på stort allvar. Se bara på hur de talar om hur oerhört viktigt det är att alla röstar (och märk väl att de gör det i stort sett oavsett om de tjänar eller förlorar på högt valdeltagande), hur de småfifflar med listorna på valsedlarna (som Berlusconi eller som i stort sett alla svenska partier i riksdagsvalen) och t.o.m. lägger skattepengar på att kampanja för ökat valdeltagande (läste senast idag att Södertälje kommun gör det). Tror du verkligen att man vidtar alla dessa steg av omsorg om demokratin som sådan? Knappast. Det är egen snöd vinning.

  Fråga dig själv vad som händer den dag vi bara struntrar i politikerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: