Progresiv skolpolitik

När alla andra skriver om The Pirate Bay (ja det är en helt orimlig dom) så ska jag istället passa på att skriva om skolpolitik. Kommunisternas vill nämligen utvidga skolplikten till gymnasiet. Bra men inte nog säger jag! Var en sin egen professor skrev Falstaff Fakir, men det kan vara att gå för långt. Obligatorisk docentur ser jag mer som ett rimligt mål.
Kan nån förklara varför just de s.k. arbetarpartierna vill göra akademier av hela befolkningen?
Annonser

Etiketter: ,

3 svar to “Progresiv skolpolitik”

 1. Apan Says:

  Akademiker blir man inte efter att ha gått gymnasiet

 2. TB Says:

  Tvång är en klassisk kommunistisk metod. Att då den svenska kommunismens främsta företrädare vill tillämpa denna metod är helt följdriktigt. Kommunismen är den absurda likformighetens ideologi och från denna avviker inte det svenska kommunispartiet (under namnet vänsterpartiet).

 3. Populisten Says:

  Apan: Förvisso inte, men om man drar sig till minnes den utbildningspolitik som fördes under socialisternas regerande så strävade man efter att göra ALLA gymnasieutbildningar till tillräcklig grund för högskole studier samt att öka antalet studenter på högskolorna. Detta att så oerhört många ska in på högskolan kan jag bara se tre olika tankar bakom:

  1) Genom att späda ut akademins intelligentia med tillräckligt många utan läggning för det akademiska kan man sänka den intellektuella nivån vilket oskadliggör en farlig källa till vettig opposition.

  2) Genom att förlänga ungdomars utbildningstid maximalt hålls den öppna arbetslösheten nere vilket ser bra ut i statistiken. Att många sedan efter studierna sitter med jobb de kunnat utföra lika bra utan akademisk examen samt ordentliga studiskulder rör ju inte maktens män.

  3) Genom att hålla kvar barn och unga så länge som möjligt i skol- och utbildningsväsen ges största möjliga möjligheter till socialistisk indoktrinering eftersom man samtidigt politiserat verksamheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: