Allmännyttan, en del av våldsmonopolet?

Raden av hyresvärdar vars behandling av sina hyresgäster får mig att fullkompligt tappa hakan och tappa tron på mänskligheten växer idag ännu ett steg. SvD berättar om familjen som flyttar in i en lägenhet som visar sig vara svårt fukt- och mögelskadad, tar saken i egna händer då värden inte avser åtgärda detta och renoverar lägenheten för egna pengar. Som tack för besväret säger då värden upp hyreskontraktet och vräker familjen. Efter att ha förlorat både i hyresrätt och tingsrätt är familjen nu slutligen knäckt: mamman är i personlig konkurs, pappan långtidssjukskriven och sonen mögelsjuk. Allt pga av en möglig bostad samt en hänsynslös värd.

Vad är det då för avskyvärd värd? Jo, det är Stockholms stads Familjebostäder. En del av den svenska s.k. allmännyttan som vänstern ser som så oerhört skyddsvärd. Att hyllandet av allmännyttan knappast kan ha med hyresgärsternas väl och ve att göra måste varje normalbegåvad människa som läser tidningarna förstå eftersom det ju knappast är första gången ett dylikt bostadsbolag beter sig på detta sättet. Nej snarare handlar det om makt. Allmännyttan är viktigt för vänstern dels i dess strävan att socialisera samhället genom att tränga undan privat ägande samt som ett instrument att öka den politiska överhetens makt över medborgarna. Vad spelar det då för roll att allmännyttan inte är en bättre hyrasvärd än de privata bostadsbolagen. Man får inte låta fakta stå ivägen för sanningen! Dessutom kan man faktiskt inte göra omellett utan att knäcka några ägg!

Nej faktum är att dessa ”incidenter” snarast passar in i ett mönster av godtyckliga myndighetsövergrepp ägnade att skrämma oss medborgare till undersåtlig lydnad. Sålunda har de allmännyttiga bostadsbolagen slutat vara instrument för social ingenjörskonst och övergått till att bli del av det samhälleliga våldsmonopol som alltmer missbrukas till att kväsa den fria tanken.

Annonser

Etiketter:

2 svar to “Allmännyttan, en del av våldsmonopolet?”

  1. Sara Says:

    Hyresgästerna skulle ha lyssnat till Allmännyttan och framför allt inte tagit lagen i egna händer. Dessa osolidariska hyresgäster trodde att de kunde göra så bara för att de hade pengar. Så det var rättvist att de priviligerade borgarbrackorna sattes på plats. Nu kan en familj som verkligen behöver lägenheten flytta in. Och det tack vare Allmännyttan.

  2. Populisten Says:

    Sara skämtar du eller har du verkligen en så skrämmande syn på männsikor. Men visst vill du ha allmännyttan till att inhysa underklassen i mögelskadade vanskötta ruckel så får det stå för dig, jag tycker det luktar 1800-tal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: