Fel fråga i fokus efter kravallerna

Det tog en liten stund men nu har vänsterliberalerna lyckats vrida bort fokus från väsentligheterna i ännu ett exempel på rättssamhällets förfall. Rosengård har satts i brand av horder av kriminella ungdomar men nu ska vi istället diskutera förflugna ord av adrenalinstinna kravallpoliser. Visst, det var korkade och smårasistiska uttalanden. Men hellre  snutar som pratar strunt men tar fast buset än politiska korrekta konstaplar som aldrig lämnar stationen. Om man nu måste välja. Och tyvärr måste man kanske det.

Vad jag vägrar välja är att hemfalla åt att iklä varenda invånare i Rosengård offerrollen oavsett vad de tar sig till. Om det nu vore så att de förskräckliga omgivningarna och samhällets rasism gör en Rosengårdsyngling predestinerad till kriminalitet och elände så är det ju oerhört märkligt att en mycket stor majoritet växer upp och blir laglydiga medborgare. Kanske till och med proffs i Serie A? Nej var och en av oss har att följa de lagar och regler som samhälle och anständighet ställer på en människa. Somliga VÄLJER dock att gå den breda vägen. Dessa bör samhället gripa in mot både för deras eget och deras omgivnings bästa. Hur roligt kan det vara för de som faktiskt vill leva normala liv att huliganerna tillåts elda upp deras bilar ostraffat? Vilka signaler sänder det till de som ännu är för unga att starta kravaller? Fram växer bilden av ett impotent samhälle som inte ens försöker skydda de som behöver skydd. Uppväxt i en hård miljö, vad har man för alternativ annat än att själv bli hård då de mjuka tillåts trampas ner i smutsen?

Men allt detta vill inte vänsterliberalerna prata om ity det betyder att de måste peka ut någon som elak och att peka ut någon som elak är otänkbart i den vänsterliberala världen. Nej felet läggs då på den småborgerligt trötta medelklass som inte orkar försvara sig längre. Felet läggs på dig och mig. Det är vårt fel trots att vi kanske aldrig satt vår fot i Rosengård. Vårt fel och den spillra innom poliskåren som fortfarande tycker att brott ska beivras.

Men det är inte vårt fel. Och det är inte provocernade att polisen försöker upprätthålla ordningen. Felet är alltid våldsverkarens. Alltid. Även då polisen säger dumheter. För en effektiv metod att undvika att höra okvädningsord från polisen är trots allt att hålla sig undan från kravaller.

Annonser

5 svar to “Fel fråga i fokus efter kravallerna”

 1. larscha Says:

  med risk för att bli betraktad som rasist så kan jag inte anna än att hålla med dig. hur kan medierna och svenska folket ständigt reagera på ”fel” saker. det finns få dom debatterar om grunderna till upploppen och vad som ska göras åt dem och att det faktiskt finns problem som är invandrar- och integrationsrelaterade. vi svenskar är experter på att vara politiskt korrekta… varför inte vara korrekta för övrigt och adressera de probelm som finns?

 2. Annika Says:

  Du är citerad. Sett det? http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/128707-hellre-snutar-som-pratar-strunt-men-tar-fast-buset

 3. smileth Says:

  Mycket välformulerat och sakligt!:)

 4. Populisten Says:

  Larscha, allra först ska man dock inte debattera alls utan helt enkelt ta och låsa in de som djävlas med hederligt folk.

  Annika, det hade jag inte sett. Tack för tipset! Kul!

 5. Hemmatyckare Says:

  Varför denna indignation?

  När polisen har ett spel eller en övning måste de använda fiktiva namn och dessa namn får inte kunna kopplas till verkliga kriminella. Om man kan koppla övningsnamn till verkliga misstänkta då kanske man riskerar att kränka dessa, eller hur? Om vissa namn anses vara förnedrande då kanske vi skall bekämpa det som gör att namnen anses vara förnedrande istället för att förbjuda användningen av namnen. I det militära brukade vi tala om stormakt GUL och stormakt GRÖN. Alla visste vilka vi menade. Detsamma gäller troligen för övande poliser, de vet vilka som de övar att ingripa mot. Tänkt om de talat om fotbollshuliganen Dummersson eller MC-gängledaren Tom I Tanken, då hade inga debattörer klagat. Det är troligen bara vissa kriminella som vi inte får använda ”fel” namn på.

  När det gäller polisernas samtal under fotojobbet så anser jag att det vi skall vara ledsna över är att polisen inte grep så värst många av de som vandaliserade på Rosengård. Om vi skall få slut på denna vandalisering då måste många skyldiga gripas varje gång. Jag anser att om det skall visas missnöje med polisen då skall vi i första hand klaga på att de inte griper och lagför de som vandaliserar!

  Den svenska offementaliteten och den politiska korrektheten förstör mycket för oss som bor i Sverige. Tänk på att vi har en grundlagsskyddad åsiktsfrihet och tillika en grundlagsskyddad yttrandefrihet. Det är inte åsikter och uttalanden som är straffbara, det är handlingar. Kravet på politisk korrekthet kan få som konsekvens att vi snart saknar åsiktsfrihet och yttrandefrihet i Sverige. En reflektion i detta sammanhang är om vanliga invandrare egentligen vill känna någon samhörighet med de kriminella invandrare som poliserna talade om i polisbilen. Känner den stora massan sig träffad av uttalandena eller är det något som media använder för att sälja lösnummer?

  Talet om polisens värdegrund anser jag vara ett fult sätt att kringå våra grundlagar. Det får aldrig ställas krav på ”rätt åsikter” för att få inneha statliga tjänster. När polisen använder värdegrundsbegreppet i sammanhang som handlar om hur man får uttrycka sig privat uppfattar jag det som om ledande poliser vill kringå de grundlagar som garanterar oss åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Polisens uppgift är att upprätthålla våra lagar, inte att kringå dem! Om jag skall klaga på polisen då vill jag framförallt klaga på att de avstår från att ingripa och att de inte är tillgängliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: