Väljarnas åsikter likställs med spam

Att de väljare som lyft våra politiker till makten och härligheten reagerar då politikerna ställer sig bakom lagförslag som går tvärs emot den ideologi som de sade sig företräda innan valet är mycket sunt. Allt för lite ansvar avkrävs våra folkvalda. I den nya digitala tidsålderna är det dessutom lätt att komma i kontakt med våra parlamentariker. Reaktionen på borgerlighetens svek i friheteliga kärnfrågor som FRA-lagen och IPRED är därmed ett massivt mailande.

Man kan säkert anta att mailandet är särskilt intensivt till de företrädare som innan valet hade hade en hög svansföring i integritetsfrågor. En sådan var som ni kanske minns Fredrik Federley som närmast framställde sig som liberalismens gåva till svenska folket innan han bestämde sig för att bli ett diktaurens kreatur den 18:e juni i år. Nu får han så mycket mail att han närmast drunknar i det enligt SvD. Federley som troligen gett upp alla ambitioner att dölja att han inte lyssnar på väljarna skäms inte ens för att kalla det han råkar ut för för ”ett helvetesproblem”.

Nu verkar dock riksdagens IT-avdelning vara på väg med en lösning. Inom en snar framtid kommer dylika mail att sorteras till en egen mapp. Analogin med spam är uppenbar. Det är alltså så våra folkvalda ser på väljarkontakt. Som ett problem från helvetet. Som spam som måste filtreras bort. Och det är klart, efter att ha sett vad Federley och andra gick för i FRA-omröstningen är det ju tämligen onödigt att de läser mail från andra än Fredrik Reinfeldt.

För övrigt anser jag att FRA-lagen bör rivas upp!

Annonser

Etiketter: , ,

6 svar to “Väljarnas åsikter likställs med spam”

 1. Lars P Says:

  Vackra ord. Men dygnet har likväl bara 24 timmar, för folkvald såväl som kverulant.

 2. Populisten Says:

  Lars P, det finns dock en skillnad mellan oss kverulanter och de folkvalda i riksdagen. För varje riksdagsman betalas det ut 500.000 kronor om året tänkta att använda till administrativt stöd. Varför inte anställa en sekreterare som sorterar och scannar av mailen?

 3. Fredrik Says:

  Det här visar bara på det omöjliga i den representativa demokratin. Ofta hör man ju politikerna tala om att de vill ha kontakt med väljarna men här har vi alltså svart på vitt att det mest är prat. Lösningen torde vara enkel. Avskaffar vi politikerna slipper vi problemet. Med dagens teknik är det fullt möjligt. Datorstödd direktdemokrati är ingen omöjlighet. Om man tror det kan man besöka http://www.direktdemokraterna.se, där praktiseras den bevisligen redan.

 4. Calle Says:

  Ja det är ju alltid enkelt att bara klaga på politiker. Sätt dig i sitsen själv och testa också vettja!

  För övrigt är det väl inte så märkligt att en politiker som måste ta emot sjuka mängder protestbrev till slut tröttnar och inser att det finns annat att hinna med också. Dessutom skulle jag gissa att de flesta mail som inkommer är automatgenererade och har en färdigskriven text, skickad från någon kampanjhemsida eller liknande. Den typen av protestmail ÄR just spam, eller i vart fall snarlikt. Den medborgare som faktiskt är engagerad gör bäst i att skriva sina frågor och synpunkter personligen, det ger säkerligen en bättre respons också.

 5. federley Says:

  Vänta lite nu. Jag har under de två första åren har en regel om att svara inom 36 timmar. Den har jag klarat md några få undantag fram till i juni. Därefter har jag fått ungefär 100 000 kampanjmejl kring tre frågor. FRA, IPRED och Äktenskapet.

  Jag har koll på hur många som är för, emot. Men jag kan inte läsa dem alla. Jag har inte den tiden.

  Jag reser en hel del i landet och talar på skolor, univeristet, på möten osv. Det är en väljarkontakt som jag skulle få välja borta för att svara på, ofta, massproducerade mejl. Det vore inte rimligt.

  Jag kommenterar också i intervjun att det är bra med mejl och att problemet är att info och inbjudningar till möten försvinner i mejlskörden.

 6. Populisten Says:

  Federley, du återupprättar en hel del av din heder (i denna fråga) genom att ha sökt upp detta inlägg och komenterat. Därmed kan du ju inte vara helt emot kontakt med vanliga väljare. 🙂 Men, och det är inte ett oviktigt men, den väljarkontakt som du lyfter fram både i artikeln och i kommentaren ovan är rätt mycket på dina vilkor och dessutom möten med redan frälsta. Att hålla tal är envägskommunikation, det är mer dialog mellan väljare och valda som behövs.

  Calle, det kan ju också vara så att en effektiv metod för att slippa bli utsatt för mailbombande är att hålla sig till de principer man utger sig att ha. Visserligen kan jag tänka mig att även Camilla Lindberg fick en hel del mail efter FRA-omröstningen men de lästa hon säkert med glädje.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: