Idag vigselrätten, imorgon faderskapspresumptionen

Om någon trodde att de radikala krafterna skulle nöja sig i sin attack mot den samhällets grund som familjen utgör med att genomdriva homoäktenskapen, så trodde denna fel. Nu ska religionen politiseras också. Lars Ohly (som jag förmodar är atteist) är klar med att de samfund som inte viger homosexuella i förlängnigen måste misat sin vigselrätt.

Men tro inte att det stoppar där. Jag är övertygad om att nästa mål kommer att vara faderskapspresumptionen. Idag kommer ju en gift kvinnas man att antas vara far till hennes barn om hon inte påstår annat. Denna princip som är själva det kitt som håller ihop den familj som ett sunt samhälle borde göra allt för att värna torde sticka nåt oerhört i radikalernas ögon då den är det yttersta beviset på kärlek och tillit mellan människor istället för iskallt beroende av statsapparaten. Denna tillit manifesteras nämligen inte bara av det trohetslöfte som t.ex. jag och min hustru har givit varandra utan accentueras av faderskapspresumptionen genom det faktum att både jag och lagstiftningen utgår från att löftet inte brutits. Det ligger en så vacker och djup symbolik i detta att det egentligen är fantastisk, likväl misstänker jag att det är just p.g.a. dessa symbolers skönhet som radikalerna hatar familjen. Ty de hatar alltid allt som är vackert och hyllar allt som är degenererat och fult.

Argumenten för detta slutgiltiga avskaffande av familjeinstitutionen kommer att vara att det inte är förenligt med, eller krånglar till arbetat med, den rena könsneutraliteten eftersom samma regel ju uppenbart inte kan gälla mellan ”makar” av samma kön.

Det är bara en fråga om tid nu innan familjen som institution är slugiltigt avskaffad. Sedan ligger människan där naken, utsatt, rädd och redo för den radikala statsapparaten att forma till ett lydigt verktyg för makten.

Annonser

Etiketter: ,

4 svar to “Idag vigselrätten, imorgon faderskapspresumptionen”

 1. Vad händer med faderskapspresumtion i det könsneutrala paradiset – ett bloggtips « Akademin för klassisk kulturkritik Says:

  […] Populisten för ett angeläget och spännande resonemang om faderskapspresumtionens framtid i detta inlägg. Läs och […]

 2. Vem är egentligen intolerant? « Alla dessa åsikter Says:

  […] försvar för äktenskapet och den assosierade faderskapspresumptionen redogjorde jag för härom dagen varför jag koncentrerar mig på det andra argumentet istället […]

 3. Den hycklande kristna konservativ-högern « Little Miss Chatterbox’s World Says:

  […] För Gud förbjude, att två troende människor som vill få sin kärlek och sitt förbund välsigna… I alla fall inte om den kristna konservativ-högern får sin vilja fram! […]

 4. Mr M Says:

  Nu är de så att man kan skaffa barn om man är gift, sambo, särbo, insemination, lösnummer. Så äktenskapet har inte något med detta att göra. Det är hög tid att sluta diskriminera homosexuella. Det är inget man kan göra något åt. Vad glad åt det hela och tänk att sossar inte kunde genomföra ändringen under tolv års tid. Men de säger allt om detta vidriga maktfullkomliga parti. Som dessutom satt de största politiska skämt som funnits i modern tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: