De bortskämda ungdomarna

DNs ledarredaktion finner sig idag nödgade att kommentera det tragiska knivmordet på E4. Man skulle ju vilja läsa i vår största dagstidning något tankeväckande om en ung generation där moralupplösning och gangstermentalitet blivit norm och där hot och våld blivit vardagsmat, men det får man så klart inte. Istället skriver DN den vanliga verklighetsfrånvända liberala litanian där förövarna till varje pris ska förvandlas till offer för ett majoritetssamhälles förtryck istället för att ställas till ansvar för sina illgärningar. Att detta inte har med verkligheten utanför DNs ledarredaktion att göra bekommer dem inte, bara om ledarredaktionen får klä sina egna och alla andras syndiga svennekroppar i kollektiv säck och aska och känna sig skyldiga för den vite mannens övergrepp kan de känna sig rena i sinnet efter en arbetsdag. (Kan det vara så att DNs ledarredaktion egentligen är leastadianer?)

Nu är det inte samhällets fel att någon blir knivmördad utan gärningsmännen. Jag gissar att gärningsmännen i detta fall är unga och tillhör den bortklemade generation som vuxit upp i storstadens förorter. Odugligheten är densamma vare sig de är stekare som vuxit upp i Djursholm där pappa direktören alltid betalat eller halvgangsters från Tensta där pappa staten alltid betalat. De har aldrig tvingats ta ansvar för sitt eget liv och fått lära sig att det får konsekvenser om man inte gör det. Därmed lär de sig att alltid vandra den breda vägen (vilken föresten snarast upphöjts till samhällsnorm) varpå stekarna förspiller sin ungdom på Stureplan istället för att göra nåt vettigt och betongförortskidsen blir kriminella. När det sedan brister och de sent om sider tvingas ta eget ansvar för sina liv är det ofta försent. Broarna till anständighet och redbarhet är brända.

Det är inte mer prat om segregation som behövs för att få ungdomarna i våra svenska getton att sluta kasta sten på bussar och ambulanser utan ett starkt och närvarande lokalsamhälle som vågar ställa krav och utdela konsekvenser för de som inte möter kraven. Det är ett skolsystem som inte som idag sänker kraven på en skola pga att eleverna har utlandsfödda föräldrar utan istället från första klass inskärper att kunskap är makt och att om man har sämre utgångsläge så har man desto större anledning att kämpa hårt. Det är en lokal polis som har modet och kraften att ta i med hårdhanskarna mot stenkastare och våldsmän så att hederliga människor törs ta tillbaka det offentliga rummet. Och det är politiker som vågar se medborgarna som medvetna individer som kan välja att göra gott eller ont och inte som byggklossar i abstrakta sociala strukturer i händerna på politikens sociala ingenjörer.

För övrigt anser jag att FRA-lagen bör rivas upp!

Annonser

8 svar to “De bortskämda ungdomarna”

 1. Mike Says:

  Alla konflikter baseras på falsk kunskap och osämja.

  vi är alla en anpassning av våran omgivning och tankarna är en produkt därav ( 8 folded path)

  Falsk kunskap kommer från skolan och staten.

  Dom kriminella sitter på makten.

  Beskyll inte folk för den onda cirkel av okunskap makteliten skapat för att hålla folket i ordning mot bättre vetande.

  Att tro på Insikt genom straff är en dåres filosofi.

  Den som behöver en lagbok för att kunna skilja rätt från fel kan betrakta sig själv hjärntvättad(Buddha)

  Bara den falske följer lagen blint och sucktar endast efter pengar(Jesus)

  Allt har sin tid och plats.

  Inför direkt demokrati.

 2. Populisten Says:

  Mike, att du trampar vidare i samma sorgliga spår som DN-liberalerna och gör människor till viljelösa offer istället för till medvetna individer som kan ta vara på sig själva. Även om det är 99% ”maktelitens” fel och endast 1% ditt eget så är det alltid bättre att fokusera på den enda procent som du faktiskt kan göra något åt än att passivt sitta och gnälla över de 99% som är bortom din kontroll.

  Det är som med övervikt. En tämligen populär teori är ju att det har genetiska orsaker, att somliga av oss helt enkelt har lättare att lägga på oss vikt. Om jag är en sådan person, vad hjälper den kunskapen mig? Allt det betyder är ju att jag måste ta mitt eget ansvar på än större allvar och äta ännu nyttigare än andra. Fokuserar jag på den genetiska teorin så kan jag inget göra utan får nöja mig med att bli fet och få livet förkortat. Orättvist? Javisst, men livet är orättvist!

  Det är möjligt att straff i sig inte ger insikt, men de hjälper till att korrigera beteenden.

 3. Eva Says:

  Populisten : Det var f-n i mig nåt av det bästa jag läst på länge!

 4. Mike Says:

  Du tänker precis som dom vill att du ska göra..

  Liberalism bla bla Bs.

  Jag tror inte på någon form av politik än frihet under eget ansvar.

  Kunskapen hjälper dig på så sätt att inse att dom styr genom att få oss och ha mindre samröre med varandra och inte veta av varandras åsikter ,, det är så man upprätthåller ideologiskt rasistiska lagar.

  Om du tänker jag kan inte förändra så har dom dig fast och din vilja och tanke är fängslad.

  Alla kan förändra ,, sanningen planterar ett frö i alla.

 5. Josef Boberg Says:

  Hmmm… – Kan det bli något annat i wår åt hållet varande Demon-Krati i dags dato – i mitt kära fosterland Sverige ?

 6. Tetris Says:

  Mike: jag fattar ingenting. Prova att ha flera meningar per stycke, så kanske sammanhangen blir lite tydligare även för folk som aldrig hört ditt resonemang förut!

  Annars ville jag bara utbringa ett hurra för internets klokaste smurf!

 7. Populisten Says:

  Eva och Tetris, man tackar!

 8. Mr korv Says:

  Populisten; Du får mig att gråta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: