Framtidsskräckens parti

I gårdagens TV-debatt mellan Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin kom en insikt för mig. En insikt som bekräftades då jag hörde Sahlins anförande i dagens riksdagsdebatt. Sahlin vill göra människor rädda för framtiden. Och det är inte bara hon. Socialdemokrater vill göra människor rädda för framtiden.

De varsel som lagts runt om i landet kommenterar hon med att man måste ta hand om de stackars människor som nu kommer att få en mycket svår situation. Men socialdemokraterna ska kunna ta hand om dem, de kan vara lugna även fast det blir svårt.

Jag tror inte ens det är ett opositionsfenomen. Socialdemokraternas samhällsanalys präglas sedan lång tid av en svartsyn på framtiden. Denna förmedlas till väljarna för att skrämma dem till att bli som rädda barn som ska söka tröst hos mamma (s)taten. Är detta det nya folkhemmet?

Mot detta står alliansens syn på att vi tillsammans ska skapa nya arbeten istället för de som försvinner. När försvann denna syn på framtiden inom socialdemokratin och ersattes av skräck?

Annonser

Etiketter: ,

Ett svar to “Framtidsskräckens parti”

  1. Helena Palena Says:

    Bra skrivet! Sossarna/Staten vill ha rädda människor. Därför att rädda människor är lättare att styra. Det handlar om makt och att frånta individen känslan av att kunna klara sig själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: