Beväpna er!

ja vi, vi ska beväpna oss
ja vi, vi ska beväpna oss
(Ebba Grön, Beväpna Er)

En man i Norrlands inland fick nog på stölderna i bygden. När han igår såg ett medelålders par stjäla en båtmotor tog han hagelbössan och följde efter. Det hela slutade med en nedskjuten skurk (som inte verkar allvarligt skadad) och dennes kvinna fösvunnen i skogen. Ska vi gissa att det var det lokala missbrukarparet som försörjer sitt missbruk med att stjäla sina grannars lösöre? De där personerna som precis alla vet stjäl och bär sig åt men som polisen bara låter hållas under allehanda undanflykter. Känd hos polisen var den skjutna i alla fall. Jag kan tro det jag! Jag vet nog vad det var för slags typer!

Vi har fått ett Sverige där staten inte längre försvarar landet utan istället hävdar att vi alla måste avlyssnas för vår säkerhet och där polis- och rättsväsende låter tjuvar och pack leva rövare bäst de vill men medelsvensson ska sättas dit om han kör i 52 på en 50-väg. Ska vi ha det så i fortsättningen så har vi hederliga människor inget annat alternativ är att beväpna oss.

Norlänningen som sköt igår anmälde sig till polisen (och då kan vi passa på att notera att man får vänta 20 minuter i telefon om man ringer och berättar att man skjutit ner någon). Nästa gång kan varghatarnas SGT-taktik gälla även under riktig tjuvjakt (SGT= Skjut Gräv Tig). Vem är jag att säga att det är fel när man vet att den som skadesköt tjuven kommer att få ett långt värre straff än den man han sköt någonsin suttit av trots att denne säkerligen ägnat större delen av sitt vuxna liv åt kriminalitet. Återigen: är det så här vi vill ha det?

Det vore ju så enkelt att få till ett polisväsende med respekt hos medborgarna och förmåga att hålla buset borta lokalt. Jag har skrivit det tidigare och gör det igen. Ordningspolisen måste kommunaliseras! de riktigt små orterna behöver inte mer än en polismästare med ordentlig polisutbildning och 24-timmarsjour samt ett antal deltidspoliser (dvs vanliga hederliga människor med vanliga jobb och säg två veckors polisutbildning) som kan rycka ut vid behov på samma sätt som deltidsbrandmän.

Ska det vara en omöjlig tanke att samhället upprätthåller lag och ordning eller ska precis alla skattepengar gå till förtryck av de hederliga medborgarna?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: