När samhället försvinner

Jag har inga högre tankar om den svenska polisen, men jag tror ändå att det är bättre att det är polisen som upprätthåller lag och ordning. Någon slags utbildning och respekt för människor har ändå poliskåren. Men när polisen inte längre tycker sig ha tid att patrullera på allmän plats så måste någon annan göra det. Vanligen utförs upgiften av vaktbolag som får anställa de översittartyper som inte är klyftiga nog att komma in på polishögskolan.

Expressen berättar idag om den unge läkaren som dagpendlar från Stockholm till Västerås. En tidig morgon på Stockholms Central är han trött och lägger sig på en bänk för att sova en stund i väntan på tåget. Det borde han inte ha gjort tycker vakterna som inte nöjer sig med att kasta ut honom utan också slår honom med batongen innan de låser in honom i ett förvaringsrum och tillkallar polisen. Vakterna är nu polisanmälda men kommer med all säkerhet att hävda att han gjorde våldssamt motstånd eller något annat löjligt.

Nu tror jag förstås inte att vi blåögda svenskar har mycket att frukta. Vi får nog slumra på centralstationen bäst vi vill. Men jag skulle också överdriva om jag påstod att jag är förvånad att ordningen upprätthålls av individer som utgår från att en sovande blatte är skum. Nej för ett svensk namn hade inte läkaren om nu någon trodde det. Är det så här vi vill ha det? Ska ordningen upprätthållas av anabolapumpade imbeciller med rasistisk grundsyn på livet och uppemot två veckors utbildning anställda av privata företag utan insyn? Eller ska vi ha en lokal ordningspolis som står under demokratisk ledning? Borde inte de grundläggande samhällsfunktionerna återigen börja skötas av just samhället?

Valet är ju egentligen vårt, men kanske krävs det att fler blåögda råkar illa ut innan vi börjar bry oss. För handen på hjärtat medborgare, är det inte lite skumt med alla svartmuskiga typer som ligger och slöar överallt? Nåt skumt var det nog ändå annars hade de ju inte behövt ingripa, dessa fina svenska blonda (eller rakade) väktare. Eller hur?

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: