Men sköt ert jobb då!

Mariatorget på Söder i Stockholm håller på att förvandlas till en knarkarkvart där anständiga människor riskerar att överfallas och trakaseras av missbrukare och knarklangare. Situationen har nått den gräns där Citypolisen måste ta i med hårdhanskarna och (håll i er nu) ”skriva en rapport till politikerna i statshuset”. Att den svenska poliskåren alls noterar att det förekommer brottslighet framför näsan på den måste väl ses som ett framsteg, men att sedan ta steget fullt ut och sköta sitt jobb verkar fortfarande främmande. Så det blev en rapport till statshuset istället för arresteringsorder från polisledningen.

Vore det någon stake i statshuspolitikerna så skulle de naturligtvis skicka rapporten åter till avsändaren med upplysning om vilken samhällsfunktion som är ansvarig för att upprätthålla lag och ordning. Nu är det naturligtvis ingen stake i några svenska politiker och socialborgarrådet Ulf Kristersson (m) tar glatt emot den mediala stafettpinnen, sadlar sin springare och leder det svenska tjänstemannakavalleriet ut mot fienden genom att ”inom två veckor” ”samla de berörda parterna till ett möte för att få en tydlig bild av läget”. Får man gissa att mötet slutar med att han tillsätter en utredning? Allt medan knarkarna på Mariatorget ostört får fortsätta antasta de gravida kvinnor som ska besöka den närbelägna mödravårdscentralen.

Så lyckas polisledning och politiker återigen skicka runt problemen mellan varandra för att framstå som handlingskraftiga i dagspressen utan att egentligen göra ett skit. Knarkarna på Mariatorget lär bli kvar så länge inte vi laglydiga medborgare bildar ett uppbåd som i vilda västern och rullar dem i tjära och fjädrar innan vi driver ut dem ur stan. När vi ändå har fått fart på mobben så föreslår jag att vi driver ut oduglingarna i polis- och statshusen också och istället väljer riktiga sheriffer och borgmästare som sätter en ära i att hålla sin stad ren från bus. Precis som i vilda västern.

Annonser

Etiketter: ,

6 svar to “Men sköt ert jobb då!”

 1. JG Says:

  Polisen gör vad de hinner med och klarar av. Problemet ligger i domstolarna och länsrätten som daltar med knarkarna och ger dem låga, om ens några, straff. Och vilka sitter som nämndemän i dessa ”rätter” – jo politiker!!! Så, rösta inte på skiten nästa val.

 2. populisten Says:

  Men tid att skriva rapporter har de? Det är ju ingen nyhet att polisen alltid skyller allt på alla andra. Det är klart möjligt att resten av de rättsvårdande myndigheterna fungerar uselt och därmed försvårar polisens arbete. Men det ändrar inte på det faktum att det alltid är lättast att börja ändra sitt eget beteende om man vill åstakomma förändringar. Är man däremot kroniskt lat och vill komma undan med minsta lilla insats är det dock en välbeprövad taktik att gnälla på omvärlden istället.

  Förslag på politiker att rösta på om man gillar lag och ordning mottages tacksamt!

 3. nudd Says:

  Att vara beroende är ett sjukdomstillstånd. Sånt löser man inte med ”tjära och fjädrar” eller ”lag och ordning”. Det är precis på det sättet man skapar ytterligare utanförskap och trasiga människor.

  Polisen skall givetvis hantera störande personer akut, men när det handlar om gravt beroende personer måste de ges hjälp för att något positivt skall komma ur det hela. Att jaga bort människor flyttar bara problemet, det är exakt så man hållt på nu i flera år. Uppenbarligen hjälper det inte.

 4. populisten Says:

  Nudd, jag är en ganska enkel människa när det handlar om sådana här saker. Missbrukare delar jag därför upp i två kategorier: De som är beredda att ta eget ansvar för att komma ur missbruket och de som inte är det. Den första kategorin skulle jag gärna se att man satsade mer på den andra kategorin driver jag mer än gärna ut i vildmarken eller låser in på Kumlaanstalten för tid och evighet. Och jag struntar blankt i om missbruk är en sjukdom eller inte, jag ska ta mig sjutton inte behölva lida för att nån annan missbrukar i alla fall.

  Kom ihåg att det är ett brott i Sverige att bruka narkotika. Jag undrar vad citypolisen har för ursäkt för att inte ingripa mot uppenbart brottsliga handlingar? Det är möjligt att det brister i processen efter ett polisingripande, men det tål att upprepas att det inte är en giltig ursäkt för polisen att inte göra sitt jobb. Först när man sköter sitt prickfritt kan man klaga på andra.

 5. JG Says:

  Polisen har ju numera, pga våra politikers försorg, förskansats bakom skrivbordet så att de skriver rapporter (såvida de inte spanar på medborgarna att de inte ”tänker fel”) är inte så underligt. För en gångs skull är polisen iaf lite kritisk mot det inkompetenta och lallande politikerpacket. Den där nickedockan Göthblad tillsattes ju enbart av politiska skäl. Visst, mycket mer kan önskas av vår poliskår, men huvudansvaret ligger i Stadshuset. Vad det gäller politiker med ryggrad lär det ta generationer innan Sverige blir någorlunda normalt, 75 års sosserier har verkligen förstört det mesta av civilkurage, sunt förnuft och ansvarstagande. Men att proteströsta på SD 2010, det tycker jag är värt ett be(tr)aktande.

 6. Personal Says:

  Vad har dessa missbrukare för krav på sig. Finns det tillräckligt med personal som kan se vilka som är rena och vilka som tagit droger?

  Problemet är väl att ingen hinner övervaka de som är påverkade och då verksamheten ligger i tättbebyggt område så blir det ganska påtagligt att denna vårdmodell inte fungerar. Den kanske fungerar lika illa i glesbygdsområden men där blir inte problemen så påtagligt synliga.

  Lösdrivande påverkade människor ska inte få lämna en vårdplats utan ska vara under tillsyn. Om det ej finns personal så kontakta polisen och ta dem till häktet. Det är som någon påpekade olagligt att bruka narkotika.

  Vi vill se ”action” och inte se någon J-a utredning som tar x antal månader. Då har säkert redan blodvite uppstått. Ska vi tillsätta en utredning om hur det kunde hända……..??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: