Sopor

Här i Botkyrka och närliggande kommuner har sophanteringsbolaget SRV infört identitetskontroll vid sopstationerna. Mitt i Botkyrka Salem rapporterar att det varit vissa inkörningsproblem och att SRV nu dessutom är polisanmält för brott mot personuppgiftslagen. Systemet var knappast gratis men syftet anses vällovligt:

– Det är inte schyst att det kommer människor från andra kommuner och slänger skräp…

Vad skulle det göra? Är det verkligen ett stort problem? Jämnar det inte ut sig? Som vanligt när den svenska medborgarmobbingen sätter igång så hopar sig frågorna men svaren saknas. Ibland undrar man rent av om inte själva syftet är att djävlas med invånarna och göra deras liv extra besvärligt. Har det ens föresvävat kommunalbyråkraterna att den mest sannolika effekten av ID-kontrollen är att folk kommer att dumpa sina sopor i skogen istället? Inte för att jag tror att beslutsfattarna kommer att inse sitt ansvar då, det kommer som vanligt vara medborgarna det är fel på.

Fel på medborgarna är det på vissa håll i Skärholmen också. I alla fall på medborgarnas bostäders placering i förhållande till varandra (och det är ju som alla vet medborgarnas fel trots att det är kommunen som en gång i tiden gjort en detaljplan för området och givit bygglov för husen). Arbetsmiljöverket har nämligen plötsligt bestämt att soporna inte längre kan hämtas i vissa radhusområden. Istället har nu de boende att själva släpa sina sopor till den sopbil som besöker området på tisdag förmiddagar mellan 9.30 och 9.45. De boende som har ”oturen” att ha ett arbete har bara att hoppas på att de har vänliga grannar som är pensionerade eller arbetslösa. Så vad kan komma att hända? Jo sopor som dumpas i skogen kan man kanske gissa. Men det kommer naturligtvis inte vara myndigheternas fel utan medborgarna. Vi lojala medborgare måste ju sluta upp att leva i tron att myndigheter och kommunal service är till för oss? Vi ska bara finnansiera den via skatten, sedan ska pengarna användas för att trakasera oss. Och någonstans måste vi ju ändå bli lojala med Arbetsmiljöverkets vision om att förbjuda allt kroppsarbete och istället slita ut oss själva. Jag menar vi är väl moderna människor…

När svenska medier rapporterade om sopinfernot i Neapel var maffians skuld till de växande sophögarna förstasidesnyheter. I Sverige växer också sophögarna, men här är det myndigheterna som får dem att växa. Vi behöver nämligen ingen maffia i Sverige, vi klarar oss bra med våra fackföreningar och byråkrater.

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: