Gräddfilen

Sedan i somras måste alla som har sin arbetsplats i Stockholms innerstad men bor utanför betala biltull om de tar bilen till jobbet. Alla, med ett undantag: Riksdagsledamöter slipper.

Thomas Gür skriver idag på SvDs ledarsida om vänsterns närmast Lutherska inställning att alla problem ska lösas med nya pålagor. För att frälsa världen ska den syndiga människan späkas och individen kväsas till kollektivets fromma. Men alla är vi ju individer så i vänsterns idealsamhälle har vi det således alla personligt eländigt. Alla utom det politiska frälset som liksom en gräddklick i chokladkoppen flyter ovanpå.

För på nåt sätt lyckas ju alltid den nya adeln utesluta sig själv från de pålagor den lägger på oss övriga. Så också med biltullarna. För riksdagsmän gäller nämligen inte den normala regeln att en persons arbetsplats är där man utför sitt arbete (i deras fall riksdagshuset), en riksdagsmans arbetsplats är per definition hans hem. Därmed får riksdagsmän förmånen att skattemässigt behandla resor till och från sin normala arbetsplats som tjänsteresor med bl.a. det behändiga resultatet att de inte behöver betala biltullarna själva.

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: