Journalistisk integritet?

Häromdagen undrade jag lite skämtsamt om det är i Bonnierkoncernen och inte hos SVT och SR som sossejournalistikens högborg finns. Detta angående TV4:s agerande mot Erica Lejonroos. Skrattet fastnade dock lite i halsen när jag idag på SvD:s ledarblogg läser att Magnus Ljungkvist, socialdemokraternas pressekreterare i Stockholms landsting, verkar ha en direktlinje till Expressens politiske kommentator Anders Jonsson.

Nu tror jag förståss inte på någon hemlig konspiration där Bonniers och Mona Shalin har gjort upp en gemensam plan för att ta över landet. Däremot är naiviteten hos vissa journalister på förväntat ”borgerliga” media ibland påfallande. ”Anonyma” tips må vara en del av det politiska spelet i socialdemokraternas tappning av demokratin, men för att det ska fungera måste det finnas journalister som är redo att föra uppgifterna vidare. Tyvärr verkar det finnas gott om sådana nyttiga idioter lite varstans.

Nej nån konspiration finns det nog inte, men den journalistiska integriteten verkar å andra sidan inte stå högt i kurs i Bonnierkoncernen.

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: