TV4 bakom KRIS i (S)undbyberg

Så möts de så till slut för duell i gryningen, TV4 och Erica Lejonroos. Eller i alla fall i rättssalen. Lejonroos har stämt TV4 på nästan 2 miljoner kronor efter att TV4 ödelagt hennes politiska karriär genom ogrundade påståenden om oegentligheter och nu väntar ett tryckfrihetsmål. En stor summa kan tyckas, men småpotatis för TV4 och en klen ersättning för en förstörd karriär. Nu lär Lejonroos kunna komma tillbaka ändå. Hon har ju rest sig från betydligt värre smällar. Efter ett liv som kriminell och missbrukare fick hon ordning på sitt liv och via ett engagemang i föreningen Kriminellas Revansch i Samhället (KRIS) så hittade hon till politiken och Moderaterna. Inför valet 2006 var hon Moderaternas kandidat till kommunalrådsposten i Sundbyberg och efter alliansens seger var hon också på väg att flytta in i kommunalrådskontoret. Men TV4 ville annat. Trots att alla ingredienser för att få till en riktigt positiv askungenyhet fanns så var TV4 mer intresserade av att lyssna på obekräftade uppgifter om oegentligheter under Lejonroos tid i KRIS.

Vems ärenden går egentligen TV4? Är de rentav på jakt efter moderater? I Lejonroosaffären torde det i alla fall vara klart att TV4 lyssnat till uppgifter från hennes politiska motståndare. Uppgifter som hade till enda syfte att misskreditera och kanske få bort henne från makten. Effekten vet ni redan. Lejonroos löpte gatlopp i media innan hon gav upp. I Sundbyberg kom ändå KRIS till makten i röran som TV4 ställt till med effekten att sossarna tog över trots en borgerlig valvinst. ”Mission completed” för de som ”läckte” till TV4 alltså.

Kanske letar jag och andra på fel ställe då vi anklagar SVT och SR för att gå socialdemokraternas ärenden. Är det i Bonnierkoncernen vi borde leta efter istället?

Annonser

Etiketter: , , , ,

Ett svar to “TV4 bakom KRIS i (S)undbyberg”

  1. Journalistisk integritet? « Alla dessa åsikter Says:

    […] i Bonnierkoncernen och inte hos SVT och SR som sossejournalistikens högborg finns. Detta angående TV4:s agerande mot Erica Lejonroos. Skrattet fastnade dock lite i halsen när jag idag på SvD:s ledarblogg läser att Magnus […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: