Dahlström-Lannes udda hobby

Efter avslutad förhandling i tingsrätten släpptes Tito Beltran idag på fri fot något som normalt brukar betyda den åtalade kommer att frikännas. Säkert vet vi dock inte eftersom dom meddelas först den 12:e februari och både Beltran och hans advokat håller också en låg profil och aktar sig för att ta ut något i förskott.

Om Beltran våldtagit den s.k. barnflickan eller inte vet bara de två säkert. Kanske skulle de inte ens vara överens om det, även om båda talade sanning. Ett domstolsutslag bringar heller ingen absolut klarhet i vad som verkligen har hänt, allt domstolen uttalar sig om är om de bevis åklagaren presenterar håller och är tillräckliga för att bortom all rimlig tvivel anse den åtalade skyldig. Det ser ut som om tingsrätten anser att så inte är fallet.

I sin slutplädering attakerade Beltrans försvarare, Tomas Nilsson, den f.d. polisen Monica Dahlström-Lannes hårt och hävdade att hon förstört målet. Mycket talar också för att han har rätt och det skulle inte förvåna om det inte kommer att framgå av domen att många av de aktiviteter Dahlström-Lannes har haft för sig allvarligt har skadat trovärdigheten hos flera av åklagarens vittnen. Dahlström-Lannes har därmed oavsett Beltrans eventuella skuld ställt till med mer än vad en människa borde ta på sitt samvete. Antingen har hon sett till att en oskyldig man har fått sitta en lång tid i häkte eller så har hon sett till att förstöra vittnesmål så att en våldtäktsman går fri. Kanske är det helt enkelt dags för Dahlström-Lannes att inse att polis och rättsväsende inte behöver hennes ”hjälp”? Kanske är det dags för henne att skaffa sig en annan hobby än att lägga sig i sexualmål?

Annonser

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: