Mera snack och mindre innehåll

Carin Hjulström tar paus från TV och ersätts i ”21:30” av Doreen Månsson senast synlig i ”Idol eftersnack” på TV400. Redan här misstänker man ju att SVT siktar på att sänka nivån på ett av de få program med lite innehåll som man har kvar, men Månsson tar själv bort alla tvivel:

Carin Hjulström har en ganska speciell intervjustil, vad karaktäriserar dig som intervjuare?

– Hon är väldigt påläst, journalistisk och proffsig på alla sätt och vis. Jag ställer mer frågor som kommer från hjärtat […]

Visst är det underbart när människor lyfter fram sin egen inkompetens som en tillgång? Att Månsson inte heller har några ambitioner att ens ställa relevanta frågor framgår också:

– Jag vill inte höra allt det där som personen är tränad att svara på utan något mer som skvallrar om hur den där personen är. […]

Det är en svår uppgift, hur ska du få folk att öppna sig?

– Ja, men om det blir mer ett snack snarare än skjutjärnsjournalistik så tror jag att man lättare kommer in på det här andra.

Tanken verkar alltså att ta en massa kändisar till TV och snacka lite skit med dem på bästa sändningstid istället för att ställa relevanta frågor om angelägna ämnen. Det är klart att med en bakgrund i Bolibompa och ett utfyllnadsprogram i TV4:s bakfickekanal så kanske det är vad Månsson klarar av. Fördummningen av SVT fortsätter samtidigt som licensenavgiften höjs. Att detta tillåts kallas public service är ett skämt.

Förljugenheten om public service är förståss total. SVT sänder numer precis samma dynga som reklam-TV, ofta lite elegantare paketerad men producerad av samma bolag som reklam-TV använder sig av. ”Snus är snus om än i gyllene dosor” skrev dock Fröding och när produktionsbolagen visar sig använda produktplacering som finansierngsmodell också för SVT-produktioner skriver kvällspressen om mutor och SVT kallar in juristerna. Är det kanske bättre att de licenspengar som tas in för att producera kvalitets-TV används för att göra en dokusåpa?

Fast var SVT verkligen borde lägga licenspengarna blir förståss allt svårare att förstå. Finns det några kvalitetsprogram kvar på SVT? Nu ska ju till och med deras kanske sista intervjuprogram med lite kvalitet tas över av en lekledare.

Annonser

Etiketter: , , , , , , , ,

4 svar to “Mera snack och mindre innehåll”

 1. Mikael Olson Says:

  Doreen är långt smartare och skarpare än du tror! Okonventionell och personlig intervjumetodik kommer att avväpna gästen och ge ett långt mer sevärt program. Förstås stavas förresten inte ”förståss”.

 2. populisten Says:

  Efter att ha sett hennes trailer har mina förhoppningar på ett seriöst program knappast ökat. Totalt fokus är på Doreen. Länge var det trailer med bara henna (och hennes vänner och hennes barn och hennes…) sedan dök det upp trailer där gästerna presenteardes på 3 sekunder som ett litet bihang. Det är alltid ett synnerligen dåligt tecken när programledare sätter sig själva i fokus och inte gästerna.

  Avväpnande stil är väl bara bra, men att lyfta fram som positivt att man är opåläst är bara barnsligt. Det är inte ett dugg sevärt att folk pratar om ointressanta vardagliga som mindre begåvade programledare begriper saker istället för saker de är experter på.

  Tack för stavningspåpekandet. Jag vet dock att jag stavar som en kratta men fokuserar på innehåll istället för yta här på bloggen. Helt olikt Doreen med andra ord. 😉

 3. Orvar Says:

  Doreen är verkligen rar, på mer än 2 sätt.

 4. Populisten Says:

  Rar = söt
  Rar = ovanlig

  Orvar upplys mig gärna om fler betydelser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: