Redo för avgång

Hur det gick till vet jag inte, men imorse vid frukostbordet insåg jag att jag måste vaknat upp i ett parallellt universum där Sverige blivit en bananrepublik. Nån annan förklaring till att försvarsmakten lägger nästan 4 miljoner på en film, ”Redo för insats”, som i bästa Putinstil framställer ÖB som en vedhuggande machohjälte kan det ju inte finnas.

Försvaret har ont om pengar, men Håkan Syrén vet tydligen att prioritera.

­Utbildning och övningar ställs in eller genomförs utan skarp ­ammunition. I högkvarteret infördes i november och december ­totalt reseförbud för att spara.

Men en hyllningsfilm till den store ledaren värdig vilken kommunistdiktatur som helst fanns det tydligen pengar till. Kanske det blir så om man har en informationsdirektör som gjort karriär genom att leda poplisteprogram på TV?

Både Syrén och Dopping borde skiljas från sina uppdrag eftersom de uppnebart inte begriper vad försvarsanslagen är till för. Nu lär det bli kvar, men ingen borde efter detta förvånas över att försvaret inte klarar sina sparbeting trots att kärnverksamheten snart upphört helt.

Annonser

Etiketter: , , , , , , ,

2 svar to “Redo för avgång”

 1. Sid Says:

  ”Men en hyllningsfilm till den store ledaren värdig vilken kommunistdiktatur”? Har du sett filmen överhuvudtaget?

  De klipp ur filmen som visats har nästan uteslutande visat just ÖB, när själva filmen har en betydligt större bredd.

 2. populisten Says:

  Nej det har jag inte. Jag är varken anställd i försvarsmakten eller reservofficer utan frikallad.

  Det är klart att jag föstår att det finns mycket annat i filmen, men att ÖB har så dåligt omdöme att han låter framställa sig som både statsman och vedhuggare i en film till sina underlydande är ändå graverande. De bilder jag har sett är faktiskt i stil med de bilder på Putin i bar överkropp som cirkulerade i höstas. Det tyder på en ganska grandios syn på sig själv att sprida filmsekvenser som dessa , dessutom är det extremt klantigt eftersom det lämnar målet vidöppet för oss som inte drar oss för att raljera.

  Kostnadsfrågan är dessutom densamma. Som ledare måste man som det heter på modernt chefsspråk ”walk the talk” eller leva som man lär på ren svenska. Att i spartider bränna miljoner på en film är illa nog. Att i filmen ha med klipp av sig själv på glassiga utlandsresor när det råder reseförbud i resten av organisationen är helt oacceptabelt. I IKEA vänds det på alla slantar, men så framställer sig Kamprad också som bussresenär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: