Fel slags bock i juletid

I raden av spännande konspirationsteorier för att förklara samtiden så lanserar nu Ulf Adelsohn en av de mer avancerade: SvD ligger bakom Alliansens usla opiononssiffror. Adelsohn lät riktigt upprörd i P1 i morse, men lyckades ändå inte leverera ett enda sakargument som håller.

Mest komiskt är i alla händelser beskyllningen att SvDs ledarsida regelmässigt kritiserar regeringen från höger. Adelsohn kan få vara hur sur han vill över detta, men när Moderaterna drar sig mot mitten och försöker kopiera Socialdemokraternas politik så är det väl en helt naturlig infallsvinkel för en tidning med SvDs politiska profil. SvD kallar sig oberoende moderat. Ulf Adelsohn borde antagligen läsa och förstå båda orden.

Det är alltid enklare att hitta en syndabock än fundera över sitt eget (eller ens närståendes) ansvar då det går dåligt, men Alliansens dåliga opionsläge beror på den politik de för. Till viss mån kommer det att betala sig innan nästa val. A-kassareformen var inte populär, men om den ger fler jobb så kommer den att vara del av det som ligger på alliansens pluskonto vid valet 2010. Andra frågor som fastighetsskatten är direkt klantigt hanterade: en skatt avskaffas inte bara för att den byter namn till ”komunal avgift”. Väljarna är inte korkade, de genomskådar och betstraffar sånt. PR-mässigt är alliansen frånvarande, både som allians och som regering. Det ingår i det morderna ledarskapet att slå på trumman när man gör nåt bra, Reinfeldt går mest runt och ser ut som en ledsen (men väldigt förstående) hund. Var fanns kampanjerna när inkomstskatten sänktes? Var fanns kampanjerna när statliga toppjobb plötsligt började utannonseras i dagstidingarna istället för att tillsättas med politrucker?

Jag hoppas och tror att SvD inte tar annat intryck av Adelsohns kritik  än att stärkas i sin mission att vara en påminellse från höger för moderaterna och alliansen om att det räcker med ett socialdemokratiskt parti i Sverige. Och att det partiet passar bäst oposition.

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: