Facket som maffia

Brandmännens riksförbund fortsätter att skämma ut sig. Återigen varslar man om blokad mot släckning av kommunala bygnader samt blockad mot att forsla hem slangarna i vissa städer (vilket kan omöjliggöra släckning av även privat egendom ifall slangföråden tar slut). Skälet till varslet har noll och intet med medlemmarnas villkor att göra, skälet har med fackets egen makt att göra. Man kräver nämligen eget kollektivavtal. Varför Sveriges kommuner och landsting inte vill täckna ett s.k. hängavtal med Brandmännens Riksförbund är för mig okänt (och märkligt), men det rättfärdigar inte fackets aktion. Ska vi behöva hamna i samma situation som Finland där man tvingades föreslå tvångslagstiftning mot fackliga aktioner som skulle slagit mot människors liv och hälsa?

Låt mig tala klarspråk: Brandmännens riksförbund är inte ett fack i mina ögon. Brandmännens riksförbund är en makthungrik maffiorganisation som ägnar sig åt utpressning med mordbrand som hot. Alla hederliga brandmän borde naturligtvis ta det självklara beslutet och lämna denna mobb.

Annonser

Etiketter: , ,

2 svar to “Facket som maffia”

 1. Fredrik Says:

  Du skriver själv att du inte vet varför kommun och landsting vill teckna hängavtal, det kanske kan vara värt att kolla upp.
  Vad de gick ut med i varslet, oavsett vilken blaska man läser eller vilken kanal man tittar på, var att de går in för att rädda liv och säkra intilliggande fastigheter men låta kommunal och landstings byggnader brinna ner. Som jag ser det är det det enda sätt på vilket brandmän kan strejka. Det här är män och kvinnor som har genomgått en väldigt tung utbildning just för att de vill rädda liv. De fortsätter rädda liv trots de tunga scener de får se i sitt vardagliga arbete. Jag litar fullt på att de inte riskerar människoliv genom att strejka på detta sätt.
  För att arbeta krävs att man mår bra, därför är det livsviktigt att brandmän kan och känner att de kan påverka sin arbetsmiljö. Det har nyligen varit dåligt motiverade nedskärningar inom brandkåren och det är en stressituation jag inte vill att någon som kan komma att rädda mitt liv ska leva med.
  Är det några som är makthungriga så är det de politiker och tjänstemän som inte vågar dela makten över arbetsplatsen med de som faktiskt arbetar där.

 2. populisten Says:

  Anledningen till oviljan till hängavtal är iofs inte ointressant, men ändrar inte min syn på aktionen. Hade jag haft mer tid än vad en fritidsbloggare har så hade jag dock tagit reda på det.

  Kom ihåg att de byggnader som Brandmänens Riksförbund nu vill låta brinna ner är din och min egendom. Kommunala byggnader ägs ju egentligen av invånarna i kommunen. Dessutom riskerar blockaden mot att ta hem slangar att leda till att andra byggnader (kanske ditt eller mitt hus) brinner ner.

  Visst är det svårt att se hur Brandmän ska kunna strejka, men det finns redan yrkesgrupper som aknar strejkrätt. Brandmän borde antagligen inkluderas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: