Revirpinkeri inom polisen

I de senaste dagarnas mediastorm om handeln och vandeln hos Reinfeldts statssekreterare så har nästan alla andra nyheter varit i medial radioskugga. Även nyheter som förtjänat långt större uppmärksamhet därför att de har en mycket mer direkt påverkan på vår vardag har hamnat i skymundan.

I torsdags rapporterade t.ex. Ekonyheterna att Rikspolisstyrlesen vill stoppa alkotesterna i Ystad hamn. Denna sensationella nyhet renderade dock i konkurensen endast små notiser i Sydsvenskan och SvD. Bakgrunden är att Ystad hamn vill stoppa rattfyllerister att köra av färjorna som anlöper. Att detta är ett högst verkligt problem visar inte bara olyckan i Svedala för tre år sedan utan också det faktum att man under maj till september stoppat 127 rattfyllerister i hamnen. Så vad är problemet? Jo eftersom polisen inte tycker sig ha tid att utföra alkotester vid varje färjeankomst så har hamnen lagt ut uppdraget på en privat vaktbolag. Vakterna gör tester på förarna då de kör av färjan och överlämnar dem till polis om testet ger utslag. Detta kan Rikspolisstyrlesen inte acceptera. Alkotester är en polisiär verksamhet som i enligt rikspolisstyrelsen endast ska få skötas av polisen. Eller i detta fall inte skötas.

Enligt Rikspolisstyrelsen är det alltså bättre att polisen inte stoppar rattfyllon än att ett vaktbolag gör det! Och jag som trodde att polisen ville minska brottsligheten?

Annonser

Ett svar to “Revirpinkeri inom polisen”

  1. Paragrafer och människor « Alla dessa åsikter Says:

    […] och människor DN skriver idag om de stoppade alkotesterna i Ystads hamn som jag bloggade om tidigare. Från hamnen i Ystad kan nu rattfyllona återigen rulla ut med sina dödsmaskiner […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: