Bättre sent än aldrig

Äntligen har Fredrik Reinfeldt gjort det enda rätta i Schenströmaffären: lagt korten på borden och talat om att Schenström hade jour under sin krogkväll. Det hade varit bättre med ett snabbare agerande, men att Reinfeldt har valt att tro på Schenströms uppgifter tills motsatsen bevisats är ju egentligen inte helt orimligt. När det nu visat sig att Schenström inte talat sanning om sin alkoholkonsumtion har han också agerat. Lätt verkar det dock inte ha varit att be sin kanske närmsta medarbetare säga upp sig. ”Det var en av mina tyngsta stunder i politiken”, kommenterar Reinfeldt.

Ett snabbare agerande hade som sagt varit bättre. Sören Holmberg påpekar dock att jobet som statsminister är svårt och att det inte finns någon utbildning för det. Man kan bara lära sig det genom att sitta på posten. Holmbergs slutsats är att affären visserligen minskar förtroendet för Reinfeldt men att Reinfeldt har tre år på sig fram till nästa val att visa att han lärt sig jobbet.

I måndags lät Reinfeldt som ett eko av Göran Persson när han läxade upp journalister som hade mage att ifrågasätta hans närmsta medarbetare. Idag är tonen betydligt ödmjukare. Kanske är paralellerna till Persson och Danielsson mindre än jag trodde igår. Det lovar gott inför framtiden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: