Hoppet står till Hägglund

Reinfeldts nya moderater har nu bestämt sig för att fullfölja sin vanding mot vänsterpopulismen i ännu en fråga. Idag har partstämman beslutat att stödja äktenskap för homosexuella. Så har man slutgiltigt bevisat att partiet numer inte är annat än en blåkopia av socialdemokratin som favoriserar frågor som är korrekta att driva bland en socialliberal elit istället för frågor som angår vanliga människor.

Hur långt ska denna elits förakt för traditioner och allt som ansätts anständigt egentligen föra samhället? Vad är målet? Vad vill de skapa för människa? Att resan redan tagit oss långt inser man när till och med en gammal vänsterradikal som Jan Myrdal känner är akterseglad.

Nu står endast Kristdemokraterna kvar på traditionens och vettets sida. Det är bara att hoppas att Göran Hägglund har modet och kraften att stå stark och säga nej. Detta är för mig en fråga värd att ställa regeringssamarbetat på sin spets. För om moderaterna vill driva själva kärnan av det socialistiska projektet vidare, den att omforma människan till något annat än den varit,  vad är det då för skillnad mot att låta socilisterna driva projektet? Alla andra frågor är endast obetydliga krusningar på den politiska ytan.

Kanske har Hägglund också vaknat och insett att han har en roll att spela i politiken. Som första alliansföreträdare klandrar han nu statssekreteraren Ulrica Schenström (m) för att ha vänslats med en TV 4-journalist. Ställ dig upp och bli den enda försvararen av de konservativa strömmar som flyter så starkt i det svenska folkdjupet Hägglund och du kommer att bli rikligt belönad i opinionen.

Annonser

7 svar to “Hoppet står till Hägglund”

 1. Noctivagus Says:

  Hur tragisk är inte du. Du visar verkligen att du ser ned på människor. Det hela handlar inte om homoäktenskap utan det handlar om könsneutrala äktenskap som är något helt annat. Det handlar om respekt för individen. och moderaterna för mig och borglig människosyn är för mig individens frihet. Du är för trånsynthet, att plasera in människor i fack. Du om någon visar att du tillhör gråvänstern med din människosyn. Eller en kristen diktatur.

 2. populisten Says:

  Har tagisk är då du som föraktar allt bestående och älskar allt nytt. Individens frihet har inget med saken att göra alls. Det står alla fritt att leva med vem de vill. Vill man ha det samhälleligt stadsfäst kan man gifta sig som hetrosexuell och registrera partnerskap som homosexuell. Vad är problemet?

  Det handlar visst om homoäktenskap. Att påstå nåt annat är bara patetiskt. Ni radikaler tycker ni är så förbaskat smarta med ert nyspråk, men ni lurara ingen med det. Alla fattar att ”könsneutralt äktenskap” betyder homoäktenskap och att ”trängselskatt” betyder biltull. I själva verket så visar ert omdöpande att ni inte riktigt vågar stå för era frågor.

 3. Blå homo Says:

  Tror du glömmer att det finns en hel del bögar som är blåa. Det är inte längre ett måste att vara vänster för att man är minoritet.

  Så när du säger att moderaterna kopierar vänstern – så kan det istället vara så att väldigt många homosar tröttnat på att bara betala betala skatt till ”kärn”familjer och deras barn med barnbidrag och gratis tandvård etc etc, och som tack utsättas för ideligen särbehandling och diskriminering av staten.

  Den springande punkten är att ingen av motståndarna till ”homo”äktenskap har lyckats svara på frågan:

  ”Om nu 95 % av äktenskapen är mellan man och kvinna, på vilket sätt påverkas dem av att 5 % av äktenskapen är mellan samkönade?”

  Jag kan se massor av sätt på vilket livet förändras för de 5 %, men på vilket sätt förändrar detta för de 95%????

 4. populisten Says:

  Blå homo, jag glömmer er inte alls. Vänsterprojektet i detta är alls inte att kämpa för att homosexuella ska slippa diskriminering. Det är nåt som jag utan tvekan skriver under på. Att inte ha rätt att gifta sig med en person av samma kön är däremot inte diskriminering. Jag menar att äktenskap är och ska vara en förening mellan en man och en kvinna. Inget annat. Det ligger inget diskriminerande i det, homosexuella har all rätt att ingå äktenskap under dessa premisser (och det har ju också varit väldigt vanligt under historien att leva i sådana månne förljugna förhållanden). Vill man däremot offentligt stadsfästa sin relation med en person av samma kön kan man ingå partnerskap. Vänsterprojektet i detta ligger i att påstå att en lagstiftning som inte alls är diskriminerande skulle vara det.

  Som borgerligt sinnad person känner du säkert till Edmund Burke. Han har skrivit: ”Alla människor har samma rättigheter, dock inte nödvändigtvis till samma saker”. Vill man leva man/kvinna kallas det äktenskap. Vill man leva man/man eller kvinna/kvinna kallas det partnerskap. Vad är problemet?

  Anledningen att relationen mellan man och kvinna ska ges en egen ställning är att endast den kan ge upphov till barn. Kärnfamiljen är ett av de fundament som samhället vilar på och bör därför inte rubbas utan istället underbyggas ytterligare. Det spelar då ingen roll om andra relationer utgör 0,1% eller 10% blotta borttagandet av det heterosexuella äktenskapets egna ställning är problemet. Jag skulle gissa att du redan fått det svaret från andra.

 5. Moderaterna har sagt ja till könsneutrala äktenskap - Tankar och funderingar i ljuset av ett nederlag « Akademin för klassisk kulturkritik Says:

  […] Andra har också kommenterat frågan på ett föredömligt vis utifrån olika infallsvinklar. […]

 6. Jens Says:

  Anledningen till att vi har äktenskap med vidhängande lagstiftning är ju inte för att det är så romantiskt att säga ”ja” inför prästen, utan för att ge barn legalt skydd. Och den enda relationen där barn kan bli till är den mellan en man och en kvinna. Det här är verkligheten, men vad har den att sätta emot politisk korrekthet?

 7. populisten Says:

  ”vad har den att sätta emot politisk korrekthet?”

  Uppenbarligen väldigt lite Jens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: