Beskyddarverksamhet nästa?

Den svenska fackföreningsrörelsen har jobbat hårt för att sänka sin popularitet de senaste åren. Låt mig påminna om några exempel:

 • Skyltar i Vaxholm med texten ”Go Home” riktade till baltiska byggjobbare.
 • Blockad av en enskild företagare vars anställda inte ville ha kollektivavtal.
 • Fällda i europadomstolen för att ha tvingat till sig avgifter av oanslutna byggjobbare.

Det finns fler saker man kan räkna upp men inget slår ändå dagens nyhet: Branmän som vägrar släcka bränder. Nån mer som kommer att tänka på maffians beskyddarverksamhet? Detta agerande måste väl övertyga även den mest inbitne fackkramare att det behövs lagstiftning om proportionalitet i fackliga stridsåtgärder?

Annonser

8 svar to “Beskyddarverksamhet nästa?”

 1. Limpan Says:

  Det är i detta fallet och många andra liknande arbeten att arbetsgivare rider på det så gammla uttrycket ett kall och inget arbete. Själigt betalt för sina uppoffringar ska folk ha som sätter sina egna liv på spel i samhällets tjänst.

  Givetvis får man ta till stridsåtgärder mot en sådan arbetsgivare så som i sjukvården får några år sedan. Facket i sig har ju i dessa fall som brandkåren låtit samma gammla klyscha styra och inte brytt sig ett piss.

  Enkla medlemsavgifter för litet arbete jättebra. Dom gör rätt som vägrar jobba för pisslöner dom har även själva hem o familj,räkningar och levnadskostnader då ska det vara betalt därefter. Annars kan politiker,arbetsgivare.fack släcka själva vid brand.

 2. populisten Says:

  Limpan, det finbns redan grupper i samhället som saknar strejkrätt (t.ex. poliser). Självklart borde brandmän höra dit. Om de har bra eller dåligt betalt hör inte hit.

  Det finns för övrigt två bra sätt att få upp brandmanslönerna. En som facket kan driva och en som brandmän sjöälva kan driva.

  1) Man kan söka sig till andra bättre betalda yrken. Vem ser det egentligen som ett kall om man stannar trots att man är missnöjd med lön och villkor?

  2) Facket kan kräva individuellt förhandlade löner. För de grupper som infört det (t.ex. industritjänstemän och sjuksjöterskor) har löneutvecklingen varit väldigt positiv efter ändringen. Men då måste facket acceptera minskad makt över sina medlemmar. Där tror jag skon klämmer ordentligt.

  I alla händelser så är det ett direkt korkat agerande från branndmannafacket eftersom man nu ger sig själv usel PR.

 3. Farenheit 451 « Alla dessa åsikter Says:

  […] Alla dessa åsikter om politik, samhälle och människor « Beskyddarverksamhet nästa? […]

 4. Limpan Says:

  Dom som inte får strejka kan ju sjukskriva sig. säga upp sig på löpande band för poliser får jobb var fasen som helst säkert med bättre betalt också. Vaktbranchen är ju ett arbete som dom utanvidare skulle få, duger inte det är väl det inget fel på skolbänken? utbilda sig kan alla göra. Det finns sätt att klämma åt en sådan arbetsgivare med men utan solidaritet gentimot varandra som jobbar med sådant går det inte.

  Men visst fan går det på andra sätt än strejk också.

 5. populisten Says:

  Att sjukskriva sig då man inte är sjuk är brottsligt. Det räknas som försäkringsbedrägeri.

 6. Limpan Says:

  För du har väl aldrig sjukskrivit dig en enda gång för att du helt enkelt inte orkade den dagen eller den veckan?? eller hur populisten???????

 7. populisten Says:

  Nej det har jag inte.

 8. Limpan Says:

  Alla medel är tillåtna gentimot en kass arbetsmiljö och idiotiskt låga ersättningar.
  Gör som finlands skuksköterskor o undesköterskor. 12800 av dom ställer sin arbetsgivare mot väggen. Vet inte om det gett något gensvar ännu men i vilket fall så är kravet således upp med lön med 5500 i månaden 3500 för vissa. Så mycket krävs i påslag för attt komma uppt ill sveriges nivå i dags dato.

  Arbetsgivaren har till den 19november på sig sen säger allihopa upp sig. Det är solidaritet det.

  Den solidariteten existerar inte sverige och kommer aldrig mer tillbaka heller. Därav får vi i detta landet se sådana här småkamper som inget kommer att ge i slutändan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: