Munkarna i Burma behöver stöd!

Stora saker kan vara på gång i Burma. De protesterande munkarna har nu fått med sig allmänheten och det rapporteras om tiotusentals demonstranter. Men militärregimen kan när som helst besluta sig för att slå ner protesterna med våld, därför är omvärldens stöd viktigt. Om militärerna vet att omvärlden tittar kanske de låter avtryckarfingret vila. Sverige är ett litet land långt från Burma, men ett officiellt uttalande från utrikesdepartementet skulle ändå vara välkommet. Carl Bildt är dessutom i USA just nu med utomordentliga möjligheter att diskutera frågan med tyngre spelare än Sverige.

Hittills finns dock inget uttalande av Bildt i frågan. Varken på UDs hemsida eller Bildts blogg. Jack Hansen uppmanar därför på sin blogg alla att ”Burma Carl Bildt” (dvs kommentera frågan på Bildts blogg). Jag håller med Jack och stämmer härmed in i hans uppmaning.

Annonser

5 svar to “Munkarna i Burma behöver stöd!”

 1. Markenlind Says:

  Vi måste skapa en kedja i skandinavien för att stödja munkar och nunnorna i Burma, deras protest rör politiskt hela skandinavien och vi vill ej ha en Röda torget massaker.

  Markenlind

 2. Hur kommer sinnebilden av en diktatur att reagera denna gång? « Joakim Hörsing Says:

  […] blev inte just mer än ett sådant och regimen vägrade lämna ifrån sig makten. Bloggen Alla dessa åsikter uppmanar oss alla att vända blickarna mot Burma så att regimen förstår att omvärlden bevakar […]

 3. Bett R World Says:

  Nu när världens ögon är riktade mot Burma, är chansen stor att befria nobels fredsprisvinnare:
  http://www.actionburma.com/

  Skriv på och ett mail skickas till Burmas regeringmedlemmar.

 4. Margareth Osju Arverud Says:

  http://www.margarethosju.com/blogg/?p=574

  Ja, de behöver all stöd.

 5. Åse M Markenlind Says:

  Munkarna i Burma behöver stöd.

  Vi kan se att eftrer vår utrikesministers uttalande och alla organisationers stöd och arbete så satt bland annat Sverige ned foten och markerade start emot Militärregimens taktik. Vi kan också se det kanske så här?

  Vi ska se med alvar och seriösa toner gällande det politiska budskap som militärregimen påvisade med sina atacker emot de absolut heligaste och emot rätten till Ursprungsfolket, Andlighet och kultur med också självklart inriktning på religion.
  Kampen som Burmas Munkar för är av relevans för hela det nya informationssahällets mående rätten till ett individsliv och valet hur jag och alla vill leva sitt liv.
  Genom att slå sönder pressfriheten och kommunikationen bl.a. genom massaker av IT informationssamhället som så. Så ökar slaveriet, stoppas även den insyn som är så viktig men med respekt för kulturen som så för vårt lands frihet .
  Bl..a. kontrollen över drog/prostitution/slaveriet som också drabbar hela världfärdstrukturen, då en ökar dramatiskt i olika seende/skapanden/utföranden i alla samhällsklasser.

  Var mkt rädda om Er alla.
  Åse M Markenlind

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: