Straff med öppet mål – igen

Lagkapten Reinfeldt har återigen stegat fram till straffpunkten och lagt upp bollen. Sedan har han plockat ut målvakten och står nu vid sidlinjen och väntar på att Mona Sahlin ska bredsida in bollen i alliansens tomma mål – igen.

Jag syftar naturligtvis om fastighetsskatten och regeringens fenomenala förmåga att förvandla alla sina vinnarfrågor till förlustposter. Nu ska den nya kommunala avgiften som ska ersätta fastighetsskatten hamna på 6000 per år och inte de 4500 som lovades innan valet (redan det en alldeles för hög summa om man menat allvar med att ta bort skatten).

Varför gör Reinfeldt & Co. allt för att själva bekräfta myten om borgarnas omförmåga att regera landet?

Annonser

4 svar to “Straff med öppet mål – igen”

 1. Diversifierad Says:

  Äh, trams. 6.000 kronor är väsentligt lägre än dom flesta Allians-väljares nuvarande fastighetsskatt. Förmodligen får dom som har lägre fastighetsskatt än så få ett tak på 80% av nuvarande skatt och vara vinnare dom med.

  Jag är inte ett dugg besviken och kan mycket väl tänkas rösta på dom nästa val.

 2. populisten Says:

  Det är rätt oväsentligt vad du som kärnväljare tycker. Allt detta tjaffs med tramskonstruktioner för begränsningar och högre avgifter än utlovat lämnar fältet öppet för (s) att sprida sin propaganda om att borgarna bara gynnar de rika. Då vinner de över marginalväljarna och vinner därmed valet 2010.

  Sakfrågan är egentligen oitressant. Det jag vill peka på är att alliansen hanterar sin PR djupt oskickiligt.

 3. Diversifierad Says:

  Det kan jag däremot skriva under på direkt. Mycket sämre PR får man leta efter, länge. Syns inte minst i opinonsundersökningarna. Trots att utredningar visat att dom flesta fått mer pengar i plånboken faller stödet, mycket förmodligen beroende på dribblandet hit och dit med olika förslag.

  Personligen gillar jag den öppenhet som varit efter valsegern där vi medborgare fått vara med om hur förslagen hamna hos olika remissinstanser och stöps om på olika sätt. Det är nog inget gemeneman gillar, utan jag tror raka besked är bättre för att bli populär.

 4. Vilket liv Says:

  Att säga att man avskaffar fastighetsskatten är bara skitsnack! Bor man utanför storstäderna vinner man kanske några tusenlappar per år på den nya skatten. De förlorar man sen på att det blir ränta på ev. uppskov och dyrare reavinstskatt!
  Kontentan blir att man i bästa fall står på plus minus noll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: