Imam UPA

Vid fredagsbönen i Stockholms moské igår hade det funnits möjlighet att gjuta olja på de muslimska känslovågorna. Tyvärr tar imamen istället chansen att (i i och för sig i milda ordalag) fördömma Lars Vilks Muhammedbild:

”[…]muslimerna älskar profeten mer än vad de älskar sig själva eller sina anhöriga.

Några ej intellektuella och outbildade människor försöker att smutskasta profeten. Alla kloka och intellektuella människor har fördömt ritningarna som inte har någonting med yttrandefrihet att göra. […] muslimerna fått stöd av statsministern och även från omvärlden. […] Gud har ett förnedrande straff i beredskap för dem som smädar profeten.” (källa SvD)

Istället för maningar till försoning och hyllningar av yttrandefriheten levereras istället religiös rappakalja blandat med halvsanningar (jag är vänlig här, påståendet om statsministerns stöd skulle också kunna kallas ren lögn). Och resultatet låter inte vänta på sig. De flesta moskébesökare som SvDs reporter talar med ” tyckte att det borde införas lagstiftning som förbjuder förlöjligande av profeten Muhammed.”

Imamen i Stockholms moské uppvisar genom sitt uttalande ett flagrant exempel på brist på insikt om sitt eget ansvar. Som religiös ledare för en minoritet som i vissa fall lever på kanten av det normala samhället är ansvaret extra stort. De svenska islamiska ledarna skulle kunna göra en stor insats om man visade på en tro och ett sätt att vara som kombinerade islam med de grundläggande svenska värderingarna. Deras ledarskap skulle då bli en språngbräda in i det svenska samhället för deras församlingsmedlemmar. Men detta skulle kräva både mod och integritet. Tyvärr verkar båda saknas. Istället sällar sig imamen i Stockholms moské till alla dem som hellre framställer sig själva som viljelösa offer för en ondsint majoritetsbefolknings förtryck än att ta ett eget ansvar för att förbättra situationen.

Den svenska yttrandefriheten är värd att försvara oavsett religionstillhörighet. Den tillhör också de grundläggande regler som utgör vårt samhälles själva fundament och kommer därför knappast att ändras oavsett vad vissa muslimer tycker. Att som muslimsk ledare då kämpa mot den är därför dubbelt oansvarigt. Inte bara därför att man spelar Sverigedemokrater och andra mörkermän rakt i händerna utan också därför att man försvårar integrationen av ens egna minoritet i det svenska samhället.

Men det är förståss enklare att se sig som ett offer än att ta eget ansvar.

Annonser

4 svar to “Imam UPA”

 1. Gershon ben David Says:

  Muslimerna är världens mest hatade och farligaste terrorister. Muhamed karikaturerna visar bara att hur muslimerna beter sig. De karikaturerna borde visas utan begränsningar i namnet av yttrandefrihet. Imamen måste sluta med sina hatfulla uttalande om judar och andra icke troende. Sverige är ett fritt, oberoende land. Om muslimerna inte gillar Sverige, bör de flytta härifrån snarast. Primitiva fanatiker har ingen plats i vårt samhälle.

 2. Allan Says:

  Islamiska ledare, moskébesökare, socialister och miljöpartister vill inskränka yttrandefriheten till förmån för islam och ändå är det deras motståndare som är mörkermännen?

 3. jon olsson Says:

  Återvandringsfrågan och frågan om ett muslimfritt Sverige har aldrig varit mer aktuell.

 4. populisten Says:

  Jon, din kommentar är godkänd med ytterst stor tvekan. Den balanserar alldeles på gränsen till hets mot folkgrupp. Men jag har släppt igenom den för att den bevisar min tes att de muslimska protesterna bara leder till elände för muslimerna själva genom att de utnytjas av allehanda skumraskfigurer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: