Osynlige mannen vs. Mr Hyde

DN rapporterar idag att att Fredrik Reinfeldt synts mindre i medierna än Göran Persson gjorde under samma period efter valet 2002. Detta enligt en undersökning gjord av företaget Cision på uppdrag av Ekot.

Det finns säkert de som tar chansen att hoppa på Reinfeldt och regeringen för detta. Men då har man missat en hel del fakta som finns längre ner i artikeln. Reinfeldt är nämligen den mest synlige politikern enligt en annan undersökning av samma företag. Det måste väl vara mer relevant att jämföra honom med andra nu verksamma politiker? Dessutom verkar det som om det utrymme som Persson tog men som Reinfeldt inte tar nu istället upptas av andra ministrar.

Under Perssonianismen var det allt ljus på Göran och vi fick veta Görans funderingar om i stort sett alla frågor som tänkas kunde. Vi fick höra honom sabla ner sina egna ministrar och se honom dansa med kossan Doris. I själva verket blev det så mycket Göran att det verkar ha påverkat valresultatet klart negativt för socialdemokraterna. Att inte efterlikna denna ledarstil borde väl med andra ord vara något bra?

Reinfledts mer återhållna ledarstil har två stora fördelar. Dels ger den andra ministrar och alliansföreträdare chansen att synas mer. Det är bra både för regeringen och för demokratin om fler ministrar deltar i den offentliga debatten. Dels så kan Reinfeldt utnyttja den tid som Persson använde till att dansa med kossor till något vettigare. Som att utforma politik.

Att Reinfledt ändå attakeras beror väl både på att det tar tid att vänja sig vid något nytt samt att oppositionen och dess media inte missar en chans till attack. Det är dess roll. Men om jag vore opposiotionen så skulle jag vara mer rädd för att Reinfeldt fortsätter på den inslagna vägen än för att han svänger om och blir en Perssonkopia.

Annonser

3 svar to “Osynlige mannen vs. Mr Hyde”

 1. Kalle Anka Says:

  ”Oppositionens media”? Den skulle jag gärna läsa?

 2. Josef Boberg Says:

  Javisst…

  Ha det…
  vännen Josef

 3. populisten Says:

  Kalle, vad sägs om Aftonbladet? DN ligger på gränsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: