En halvmesyr av Björklund

Skolorna i Stockholms stad kommer från och med höstterminen att ge skriftliga ordningsomdömen rapporterar SvD. Men bara om föräldrarna själva vill ha det. Skolborgarrådet Lotta Edholm konstaterar själv att risken är stor att just de föräldrar som skulle behöva se omdömmet inte kommer att välja att få det.

Men ansvaret för denna halvmesyr ligger inte hos styret i Statshuset utan hos regeringen i Rosenbad. Trots att ordning och reda i skolan var en av de frågor som hjälpe alliansen till makten, att det är en alldeles särskild profilfråga för folkpartiet och särskilt för Jan Björklund som ansvarigt statsråd och att de ändringar som krävs knappast kan behöva mycket utredningar och remisser så har regeringen och Björklund inte lyckats få till det. Kanske till vårterminen tror Björklunds pressekreterare Anders Andréen.

Ordningsbetyg i skolan är knappast den viktigaste frågan för regeringen. Likväl är det en tydlig symbolfråga. Dessutom en reform som varit enkelt att åstakomma. Inom andra områden (t.ex. A-kasseförändringarna) satsade regeringen på en rivstart i reformarbetet. Kan folkpartiets inre maktstrider ha förhindrat Björklund från att åstakomma det samma i skolfrågorna?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: