När förändringen knackar på ens egen dörr…

…är det kanske inte lika roligt sa Reinfeldt i en TV-intervju appropå att opinionssiffrorna går ned just på grund av de förändringar som alliansen vann valet på. Det är ju lätt att innan valet tycka att man borde satsa på ”oss som jobbar och är hederliga” men inte lika lätt att inse att man var en av dem som anses behöva höjd motivation i jobbsökandet i form av sänkt bidrag.

Förändringen ska helst knacka på andras dörrar och inte ens egen. En som upptäckat att den även kan knacka på ens egen är Jörgen Norberg, därför ”gör han slut med alliansen” i en insändare i dagens SvD. Felet är tydligen att skatten inte sänktes utan finasiering och att inte regeringen lyckas ordna jobb åt alla. Detta kallar han ena stunden för klassisk högerpolitik och nästa vänsterpolitik. Det var i alla fall inte det Jörgen Norberg röstade på. Kanske röstade han på mer åt alla utan kostnad för nån? Tyvärr fungerar inte världen så, herr Norberg.

Ofinasierade skatesänkningar har tidigare varit en borgerlig paradgren som endast lett till elände. Jobb kan ingen regeringen ordna, det får man ordna själv, men socialdemokraterna var duktiga på att ordna terapisysselsättningar bekostade av de allt färre som hade jobb. Jag är glad för att alliansen inte verkar intreserade av att testa någon av dessa idéer och det borde alla andra inklusive Jörgen Norberg också vara.

Så käre Jörgen Norberg. Rösta hur du vill nästa val men om du som jag har en gammaldags arbetarklassheder i kroppen så lägger du din energi framtill dess på att försöka försörja dig själv. Det är ju inte roligt att förändringen ska behöva knacka på så många dörrar, men det kanske är först då som den hedern släpps fram igen.

Annonser

Ett svar to “När förändringen knackar på ens egen dörr…”

  1. Josef Boberg Says:

    Hejsan,

    Bara ett besöksavtryck…

    Ha det…
    vännen Josef

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: