Grey Pride!

Igår invigdes som bekant Gay Pride-festivalen i Stockholm. Invigningstalade gjorde Glenn Hysén, både SvD och DN skriver att han fick applåder och det var ju säkert trevligt för honom. Festivalen verkar annars mest befolkas av två kategorier människor:

1) Exebitionister med en sexualitet som avviker från det genomsnittliga. Människor som ser det som sin heliga plikt att visa upp så mycket som möjligt av sin kropp och sin sexualitet för omvärlden. Antagligen för att chockera.

2) En politiskt korrekt elit som vill plocka opinionspoäng.

Eftersom jag inte tillhör någon av dessa grupper så angår inte festivalen mig. Jag tillhör istället den grå massan. Den grå massa som varje dag går till jobbet för att tjäna ihop till sitt leverbröd. Och som sedan går hem till sin lägenhet, sitt radhus eller sin lilla villa. Men framför allt hem till sin partner av valfritt kön. Den massa som betalar sin skatt och allt för ofta måste vända på slantarna för att få det att gå ihop. Den massa som skiter i vad och med vem grannen leker i sovrummet så länge det är lagligt. Den massa som inte ser det som nutidens största problem att vissa i lever i partnerskap och andra i äktenskap. Den massa som tycker att brottslingar ska straffas och straffas lika oavsett förövarens och offrets bakgrund och åsikter. Den massa som skulle vilja sova tryggt på nätterna. Den massa som är trött på politiker som hellre vill diskutera minoriteters problems än allas problem. Den massa som vill leva och planera sitt liv själva utan inblandning av andra men också vill ha hjälp då det behövs. Den massa som består av svenskar, turkar, finnar, samer, göteborgare och afrikaner, av hetrosexuella, homosexuella, tansvestiter och maschokister, av moderater, sossar och folkpartister, av veganer och jägare, kort sagt av alla de åsikter och sorter som människan kan uppvisa. Den massa som struntar i vilken sort medmänniskorna är av och som inte gör så stor sak av sina egenheter eftersom vissa saker trots allt är privata. Den massa som är vi – majoriteten av det svenska folket.

Vi i denna massa behöver ingen festival. Men om du som jag tillhör den och läser detta så ska du sträcka på dig lite extra. För det är du som gör att landet fungerar och som driver det framåt. Och detta alldeles oavsett din härkomst, religion eller läggning.

Annonser

3 svar to “Grey Pride!”

 1. Willy Svensson Says:

  Tack , kunde inta ha sagt det bättre själv.
  W

 2. Den grå massans försvarare « Alla dessa åsikter Says:

  […] vad är sambandet? Jo för mig finns ett samband genom dett inlägg som jag skrev i samband med Gay Pride-festivalen i somras. Festivalen har i mitt tycke utvecklats […]

 3. Karl Says:

  Skönt att höra att åtminstonde någon inte räknar Göteborgarna som Svenskar. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: