En fråga om prioriteringar…

För oss som tror på ett stark samhälle som kan ta hand om och skydda de svaga av sina medborgare är det alltid en källa till ilska att läsa om de prioriteringar som görs idag. Per Gudmunson skriver i dag på SvDs ledarsida om bokomoater och kvinnojourer. Vi har tydligen råd med de förra men sparar på de senare. Det är tydligen viktigare i dagens Sverige att ha automatiska boklåningsmaskiner som ingen kan hitta än at ge pengar till kvinnojourer. Får man tilägga att det över huvud taget äör tveksamt varför samhället ska satsa pengar på att låna ut samma lättviktiga literatur som kan köpas i varenda kiosk? 

Som svar på frågor om denna typ av prioriteringar brukar svaret vara att det ändå är olika ”konton”. Men det är så klart lögn och föbannad dikt. Det finns bara ett konto i samhällskassan: dina och mina skattepengar.

Annonser

2 svar to “En fråga om prioriteringar…”

  1. Anna-Stina Says:

    Det är också ganska typiskt att sätta två kvinnodominerade företeelser mot varandra, bokläsning och kvinnoskydd. Vi har inte råd med båda, eller hur? Men vi har råd med polisarméer vid varje fotbollsderby.

  2. populisten Says:

    Anna-Stina, det finns gott om män som läser böcker. Att göra en könsfråga av detta är enbart larvigt. Ska vi kanske dela upp statsbudgeten i lika stora mans- och kvinnodelar? Det enda som är relevant är att ställa viktiga samhällsfunktioner som skydd av misshandlade kvinnor eller polisbevakning av för allmänheten farliga fotbollshuliganer mot perifiera saker som bokomater. Om du vet ett billigare sätt att bli av med fotbollsvåldet är jag för övrigt idel öra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: