Lite mer Moderat Classic, tack!

P J Anders Linder undrar idag vad moderaterna håller på med angående Anders Borgs lättsinninga syn på möjligheten att göra besparingar på försvaret. Debatten fortsätter också på Brännpunkt, dels genom Michael Karlsson och dels genom en replik av Bo Pellnäs.

Kanske är det de nya moderaternas verkliga ansikte vi ser nu. En karbonkopia på socialdemokraterna intill den grad att de inte ens kan stå fast vid en av sina äldsta hjärtefrågor: försvaret. För min del kan man få tycka vad man vill om storleken på försvarsbudgeten så länge man har förankrat sin åsikt i en uppfattning av vilket behov vi har av att kunna försvara oss. Personligen tror jag att vi behöver mer resurser till försvaret särskilt med tanke på utvecklingen i Ryssland. Att som Borg däremot endast se försvarsanslaget som en utgift som kan minskas utan analys av vilka konsekvenser det får är så pass oacceptabelt att förtroendet för honom som statsråd allvarligt skadas.

Då Carl Bildt tillträdde som utrikesminister kallade han sig skämtsamt ”Moderat Classic” till skillnad mot de nya moderaterna. Hittlills har hans inverkan på utrikespolitiken känts som ett mycket stort steg framåt. Jag tror knappast att Bildt delar Borgs lättsinninga syn på försvaret. Det vore därför önskvärt om Bildt och andra mer erfarna moderater kunde ta bladet från munnen och tala förstånd med sina yngre naivare kollegor. Åtminstone i försvarsfrågan behövs mindre av de nya moderaterna och mer Moderat Classic.

Annonser

Ett svar to “Lite mer Moderat Classic, tack!”

  1. Kommenterat.net - Frihet, Funderingar och Framtid Says:

    […] man kanske insett — och det kan ses som en återgång till vad Carl Bildt en gång kallade Moderat classic. Om analysen är att kärngrupperna måste mobiliseras så torde det betyda också att vi kommer […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: