Det är trevligare på stationen

I dagens DN kan man läsa om Uppsalaspolisens nya arbetsmetoder mot gatuvåldet. Beskrivningen av detta nya är vag och jag förstår inte riktigt vad som ska vara så revolutionerande. Några bra idéer verkar man i alla fall ha fått. Som att det är bra att det finns kolektivtrafik på nätterna som kan köra hem folk när krogarna stänger. Men ska det verkligen behövas inblandning från polisen för att komma på nåt så uppenbart?

Resultaten från dessa nya arbetsmetoder låter dock vänta på sig. ”Någon förändring i antalet anmälningar om misshandel utomhus syns ännu inte.” Ändå ska nu arbetsmetoderns spridas till Västmanlands och Gävleborgs polismyndigheter. Och det är klart att man kan förstå intresset från polisen. Det framstår så klart som trevligare att arbeta brottsförebyggande på stationen under kontorstid än att behöva vara ute och träffa bråkstakarna på nätterna. Jag kan förstå det, men jag kan inte tycka att det är rätt. Polisen ska vara ute och jobba när brotten begås, allat annat är fel prioritering.

Speciellt beklagligt är det att inte ens kunna invänta en utvärdering av de nya metoderna innan man börjar sprida dem. Är polisen verkligen inte mer profiosionell?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: